Primul telefon modular a fost respins


Fonkraft

Toată lumea se aştepta ca Google să lanseze primul telefon modular cu proiectul Ara, dar se pare că o firmă necunoscută numită Fonkraft a luat-o puţin înainte. Fonkraft doreşte să lanseze un telefon modular cu un ecran de 5 inch, sistem de operare Android şi câteva module pe care le poţi schimba între ele.

Există câteva modele gata configurate, Fonkraft Pilot, Fonkraft Resolution şi Fonkraft HiFi. Pilot este varianta de bază care include modulele cele mai ieftine. În Fonkraft Pilot ai inclus un procesor dual-core de 1.3 GHz, 1 GB de memorie RAM, 8 GB spaţiu de stocare, o baterie de 3100 mAh şi una de 1000 mAh. Acesta configuraţie mai integrează o cameră frontală de 2 MP şi o cameră principală de 8 MP. Toate acestea la un preţ de 99 de dolari.

Varianta doi, Fonkraft Resolution este dedicat pasionaţilor de fotografie deoarece vine cu o cameră de 20 MP. Resolution include un procesor quad-core de 2.5 GHz, 2 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă şi o baterie de 2800 mAh. Resolution este configuraţia cu muşchi de la Fonkraft, dar aceşti muşchi în plus aduce telefonul la un preţ de 199 de dolari.

A treia recomandare de la Fonkraft sacrifica camera de 20 MP şi bateria de 2800 mAh pentru o baterie de 2100 şi un modul audio de 192kHz HiFi din lemn. În rest Fonkraft HiFi include acelaşi procesor quad-core de 2.5 GHz şi cei 2 GB de memorie RAM.

Toate versiunile suportă LTE (4G), WiFi, Bluetooth, NFC şi GPS. Fonkraft începe distribuţia acestor telefoane începând cu luna Septembrie a acestui an. Sau cel puţin aşa ar fi trebuit, dar se pare că a fost retras din campania Indiegogo fără nici o explicaţie. Se aud zvonuri cum că nu ar fi respect unele condiţii de siguranţă. Proiectul Ara este din nou în joc!

Fonkraft-Pilot Fonkraft-Resolution Fonkraft-HiFi


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.