Reinventează televizorul cu Touchjet Wave


Touchjet Wave

Televizoarele smart din ziua de azi, nu sunt foarte smart. Şi aici mă refer la televizoarele pe care şi le permite publicul larg. La aceste televizoare partea software oferă doar o mână de aplicaţii, iar partea hardware nu este suficient de puternică pentru a realiza o experienţă plăcută pentru utilizator. Aici, producătorii de televizoare au posibilităţi foarte mari de îmbunătăţire. Între timp există dispozitive externe ce pot fi ataşate televizorului pentru o experienţă mult mai plăcută. Printre aceste dispozitive se numără şi Touchjet Wave.

Touchjet Wave se ataşează televizorului cu o clemă şi este gândit să schimbe complet modul cum relaţionezi cu televizorul. Dacă până acum utilizai telecomanda pentru control, acum poţi să apeşi pe ecran. Efectiv acest dispozitiv îţi va transforma televizorul într-o tabletă imensă.

Fiindcă sistemul de operare utilizat este Android, poţi instala orice aplicaţie sau joc din Magazinul Play. Astfel ai libertatea să te joci, să desenezi, să asculţi muzică sau să te uiţi la filme direct din aplicaţiile pe care le foloseşti deja, doar că ai avantajul unui ecran foarte mare. Touchjet Wave poate fi folosit cu orice televizor care are o diagonală între 20 şi 80 de inch şi care are un port HDMI.

Specificaţiile hardware se aseamănă cu cele ale unei tablete decente. În spate se ascunde un procesor quad-core ARM Cortex A9 de 2 GHz, 1 GB de memorie RAM şi 8 GB de memorie internă. Touchjet Wave mai înglobează două porturi USB, o ieşire audio şi un port micro-USB OTG (On The Go) cu care vei putea extinde memoria internă.

Deşii au început vânzările acestui produs prin intermediu campaniei Indiegogo, produsele vor fi livrate începând cu Martie 2016. Iar lansarea oficială va fi undeva în Aprilie 2016.

[sursa Indiegogo]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.