Rhei este un ceas electromecanic cu lichid


Rhei un ceas electromagnetic cu fluid

Dimineaţa nu este la fel de grozavă pentru toată lumea, unii reuşesc să suporte dimineţile mai bine decât alţii. Dar care este secretul? Să fie ceasul deşteptător? Te-ai trezi mai revigorat dacă ai avea un ceas electromecanic cu lichid? Probabil că nu, dar trebuie să recunoşti că ceasul Rhei are un design cu totul inedit.

Designerii Damjan Stankovic şi Marko Pavlovic au muncit mai bine de un an pentru a realiza acest ceas. Ce face de este atât de special? Îţi arată oră, dar nu cu leduri, lămpi, afişaj sau ace. Oră îţi este prezentată de un lichid, un fero-fluid ca să fiu mai explicit.

un ceas electromagnetic cu fluid

Creatorii au expus foarte bine ideea din statele acestui ceas: “Rhei se afla la limita dintre digital şi analogic, unde legile mecanicii şi legile fizicii se îmbină pentru a crea o iluzie lichidă sub o formă digitală.”

În spatele fero fluidului se afla o serie de pistoane la capătul cărora sunt dispuşi magneţi. La fel ca la un ceas cu LED-uri, sunt dispuse 7 benzi magnetice pentru a realiza o cifră. În momentul în care benzile magnetice se aproprie, fero fluidul se deplasează deasupra magneţilor, iar cifra se formează.

Rhei este un ceas cu un aspect minimalist care crează un efect hipnotizant şi care ne readuce aminte de orele de fizică. Pentru cei interesaţi să achiziţioneze un astfel de ceas, am veste mai puţin bună. Ceasul Rhei este încă un prototip şi nu se comercializează pentru publicul larg.

sursa [Rhei]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.