S-au lansat zvonurile despre Nexus 2015


 

 

 

 

Nexus 2015Zvonurile lansate până în acest moment spun că următorul telefon Nexus va fi lansat în luna Octombrie şi va avea câteva specificaţii interesante, printre care se număra Android M şi un modul 3D.

Modulul 3D nu va fi pentru înregistrarea video 3D, dar va include două lentile şi tehnologie cu infraroşu. Asta ar putea însemna demararea proiectului Tango pentru consumatori. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu acest proiect, prin Tango se doreşte reconstrucţia mediului înconjurător într-un spaţiu virtual tridimensional. Acesta foloseşte camera şi senzorul cu infraroşu pentru realizarea hărţii virtuale.

Cu siguranţă Nexus 2015 va fi primul telefon cu sistemul de operare Android M pre-instalat. Google a lansat tot timpul ultima versiune de Android împreună cu telefonul Nexus. Versiunea de probă pentru Android M este deja disponibilă pentru dezvoltatori, dar nu este o versiune finală.

De asemenea există un zvon care afirmă că vor fi disponibile două terminale Nexus. O versiune realizată de LG şi o altă versiune construită împreună cu Huawei.

Pentru versiunea creată de LG există posibilitatea să se asemene specificaţiile cu cele de la LG G4. Un ecran de 5.2 inch, o baterie de 2700 mAh şi acelaşi procesor Snapdragon 808 ca şi pe LG G4. Pe de altă parte Huawei Nexus va avea dimensiuni ceva mai generoase cu ecranul de 5.7 inch şi o baterie pe măsură de 3500 mAh, iar procesorul utilizat va fi Snapdragon 810.

Indiferent de versiune, va fi un rival veritabil cu cele mai noi telefoane lansate în acest an.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.