Samsung Serif TV este un pic mai diferit faţă de restul


Samsung Serif TV

Samsung a ajuns la concluzia că televizoarele pot fi mai mult decât simple ecrane. Pot fi opere de artă, obiecte de decor sau chiar piese de mobilier. Şi dacă stau bine să mă gândesc, tind să le dau puţină dreptate. Nu poţi să îţi decorezi casa în stil baroc şi după aia să plantezi un televizor ultra modern în mijlocul livingului. Pur şi simplu nu se potriveşte!

Se pare că Samsung s-a deşteptat şi a ajuns să creeze Serif TV. Prin colaborarea cu designerii francezi Ronan şi Erwan Bouroullec s-a realizat un televizor care îţi oferă o plăcere să te uiţi la el, chiar şi atunci când este stins. Ca şi la mare parte din gadgeturi, trei culori vor fi disponibile, alb, roşu şi albastru închis. Spatele televizorului este realizat dintr-un material textil, ceea ce oferă o diferenţă foarte mare faţă de televizoarele clasice cu multe mufe şi cabluri în spate.

Dimensiunea ecranului este între 52 cm şi 100 cm, în funcţie de model. Platforma clasică care menţine televizorul în poziţia verticală a fost înlocuită e cele patru picioare care se pot înşuruba.

Dar cei doi designeri nu s-au ocupat doar de înfăţişarea exterioară a televizorului. Samsung şi fraţii Bouroullec au modificat puţin şi interfaţa cu utilizatorul. Spre exemplu atunci când îl porneşti, vei intra într-o interfaţă care te ‘pregăteşte’ pentru vizualizarea programelor favorite. Pe scurt, nu vei fi deranjat de volumul pe care l-ai uitat la maxim.

Samsung Serif TV este un televizor cu un design minimalist care se potriveşte cu mare parte din amenajările interioare. Iniţial Serif TV se va vinde în U.K., Franţa, Suedia şi Danemarca începând cu data de 2 Noiembrie.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.