Scoate Valentine’s Day de pe Facebook


Există foarte multă agitaţie în jurul zilei de 14 Februarie. Mulţi spun că Sf. Valentin nici măcar nu e o sărbătoare, e doar o zi inventată de societăţile comerciale pentru a face oamenii să consume servicii şi produse. Sau că Valentine’s Day nu e o sărbătoare Românească şi de o sărbătorim? Oricare ar fi cazul, Sf. Valentin este aici şi va fi prezentă şi în anii viitori. Dar dacă totuşi nu te împaci foarte bine cu această zi, există câteva soluţii care vor face să dispară măcar de pe Facebook-ul personal.

Prima opţiune pentru a te ferii de postările siropoase de pe Facebook este să debifezi funcţia de follow de la persoanele care ştii că exagerează cu acest gen de postări. Tot ce trebuie să faci este să intri pe profilul persoanei respective şi lângă butonul de Friend există butonul de Follow. Debifarea acestuia nu va crea nici o notificare pentru persoana respectivă, aşadar nimeni nu se supără şi toată lumea câştigă.

A doua opţiune necesită instalarea unui program numit Social Fixer, acesta funcţionează cu browser-ele Chrome, Firefox, Safari şi Opera. Social Fixer oferă o varietate mare de opţiuni pe care le poţi folosi pentru controlul postărilor de pe Facebook. La setarea filtrului poţi adăuga o serie de cuvinte, abrevieri şi chiar date pe care nu vrei să le vezi în news feed. Un filtru pentru Sf. Valentin ar arăta în felul următor: /valentines|sf. valentin|valentine’s day|vday|14 februarie|feb 14/i. Bară dreaptă | se foloseşte în loc de cuvântul ‘sau’, iar slash-ul este pentru începutul şi finalul expresiei.

Facebook Post Filter teste doar pentru browser-ul Chrome. Odată instalat acesta se integrează în setările de la Chrome. Aplicarea filtrului se face prin crearea sintaxei de filtrare şi denumirea acesteia. Sintaxa este puţin diferită faţă de Social Fixer. Trebuie să iei în considerare că trebuie să dai prima oară un refresh postărilor pentru că programul să poată filtra ceea ce se afişează.

Dacă ţi-a plăcut articolul, nu uita să dai un like paginii Stiri Tech pe Facebook.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.