Sharp Aquos Crystal


Sharp Aquos Crystal un telefon cum multe nu arată în ziua de azi. Este un telefon cu una dintre cele mai inedite forme de la ora actuală. Ceea ce îl deosebeşte de celelalte telefoane este ecranul de 5 inch aproape fără margine. Cei de la Sharp au reuşit să pună la punct un telefon cu adevărat incredibil prin felul în care arăta, ai impresia că ţii în mână un ecran care pluteşte.

Poate ai să te întrebi unde este difuzorul pentru ascultarea convorbirii? Acesta nu există, în schimb are integrat un generator de vibraţii care face ecranul să producă sunetul corespunzător. Astfel încât ecranul nu are margini laterale şi nici în partea de sus a ecranului. Camera din faţă care se afla la majoritatea telefoanelor în partea de sus, a fost mutată în partea de jos a telefonului pentru a-i menţine formele atractive.

Ca şi specificaţii hardware, acest telefon nu impresionează foarte mult. Procesorul Coretex A7 de 1.2 GHz alături de cei 1.5 Gb de memorie RAM fac ca acest telefon să fie unul mediu pentru uz zilnic. Bateria de 2040 mAh din nou nu impresionează. Se poate spune că e un telefon modest care impresionează prin înfăţişare.

Eu personal sunt foarte curios cum se comportă la căzături, pentru că acest telefon nu este unul care să îl porţi într-o husă. Din păcate acest telefon nu se comercializează pe piaţa din România sau cine ştie? Poate o variantă îmbunătăţită şi din punct de vedere hardware ar putea să apară pe piaţa din Europa.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.