Sonim XP7


Dacă nu eşti tu persoană aia, sigur ai un prieten care şi-a spart cel puţin o dată telefonul. Există o soluţie şi la această problemă, achiziţionarea unui telefon foarte rezistent cum este Sonim XP7.

Specificaţiile hardware ale telefonului nu sunt impresionante, Sonim XP7 este dotat cu un procesor quadcore MSM8926 de 1.2 GHz, 1GB de memorie RAM şi 16GB memorie internă. Bateria de 4800 mAh va păstra telefonul în viaţa toată ziua fără nici o problemă, chiar şi la un uz mai intens. Ecranul este de 4 inch Gorilla Glass 2, dar este conceput să poată fi utilizat cu mănuşi groase de muncă.

Specificaţiile care contează pentru acest telefon sunt acelea menite să protejeze telefonul de eventuale accidente. Sonim XP7 este asigurat că şi grad de protecţie IP68, ceea ce înseamnă că nu intra praf în el şi rezistă la imersii în apă. Poţi imersa telefonul în apă la o adâncime e doi metrii timp de 30 minute, fără să ai probleme cu acesta. Rezistă la căzături de la doi metrii pe suprafaţa de beton. Este rezistent la şocuri mecanice de până la 30G şi vibraţii între 5 şi 500Hz. Funcţionarea acestuia este asigurată între -20 şi 55C. Poate susţine o tonă de presiune şi rezistă la uleiuri pe bază de petrol şi la agenţi chimici de curăţare cu acţiune corozivă.

Sonim XP7 nu este gândit să fie un telefon atractiv, în schimb este gândit să fie rezistent şi asta face foarte bine. Este conceput pentru persoanele care lucrează zilnic pe un şantier, telefonul fiind astfel expus unui risc de distrugere mai mare. Eu dacă aş cumpăra un astfel de telefon ar fi doar pentru distracţie.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.