Sony integrează o boxă bluetooth într-un bec cu LED


sony

Sony a creat un dispozitiv foarte interesant, acesta combina două dispozitive pe care probabil le foloseşti zilnic. Cu siguranţă ai câteva becuri prin casă, pe care oricum le foloseşti, deci nişte funcţii în plus nu ar strica să fie integrate în ele. Ideea de a cânta becul sună foarte ciudat la început, dar cred că m-aş putea obişnui cu asta.

Acest bec/difuzor poate fi controlat prin intermediul unei aplicaţii de pe telefon. Din aplicaţie poţi controla volumul sunetului şi cei 360 de lumeni. Dar dacă nu vrei să foloseşti aplicaţia, poţi utiliza o telecomandă bluetooth care poate fi împerecheată prin NFC.

Ideea din spatele acestui bec cu LED este de a integra difuzoare în spaţiile în care este dificil să introduci sisteme audio fără a strica feng shui-ul încăperii. Bec-ul are o formă destul de diferită faţă de becurile clasice, un design ceva mai modern, deci încă un factor pe care trebuie să îl iei în considerare.

Sony a anunţat lansarea acestui dispozitiv în Japonia începând cu 23 May la un preţ aproximativ de 200 de dolari. Ideea mi se pare foarte interesantă, dar preţul e mult prea mare având în vedere că poţi achiziţiona un sistem audio bun la acest preţ. Sau poţi achiziţiona 80 de becuri cu LED!


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.