Sony Xperia E4


Sony a anunţat lansarea unui nou telefon Xperia E4, dedicat persoanelor care nu îşi permit să cumpere vârful de linie. Dar asta nu va însemna că va fi un telefon cu specificaţii proaste.

Sony a dorit să lanseze un telefon uşor de utilizat, cu specificaţii medii, un design atrăgător şi un preţ competitiv. Specificaţiile telefonului sunt puţin peste cele ale unui telefon de mijloc, un procesor quadcore de 1.3 GHz, 1GB de memorie RAM, 8GB memorie internă, cameră de 5 MP pe spate şi una de 2 MP în faţă. Bateria deşi nu este una foarte mare la cei 2300 mAh, Sony afirma că va asigura două zile de utilizare a telefonului.

În ceea ce priveşte designul Sony Xperia E4 vrea să impresioneze printr-o formă rotunjită pe margini şi finisaje de calitate. Sony compara designul acestui telefon cu cel al gamelor de top, dar doar butonul de pornire/oprire este din aluminiu. Sony Xperia E4 vine cu un ecran qHD de 5 inch care va face telefonul să fie destul de mare ca şi dimensiuni 137 x 75 x 10.5 mm.

Sistemul de operare cu care va veni este Android™ 5.0 (Lollipop), iar aplicaţiile pre instalate vor realiza o partajare cât mai uşoară a conţinutului media. În mod cert Sony Xperia E4 este dedicat persoanelor tinere cu un stil de viaţă activ pe mediile sociale şi care nu îşi permit un telefon de top. Telefonul ar trebui să se lanseze după jumătatea lunii Februarie şi va veni şi cu o variantă dualSIM. Preţul încă nu a fost anunţat.

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.