Splash Drone este o dronă rezistentă la apă


splash drone

Până acum dronele au fost utilizate mai mult deasupra pământului, dar asta începe să se schimbe cu această dronă rezistentă la apă. Splash Drone este o dronă complet rezistentă la apă, poate ateriza şi poate decola de pe apă. Iar dacă mai deţii şi un GoPro, îţi poţi filma aventurile atât pe apă cât şi pe uscat.

Splash Drone poate fi controlată asistat prin GPS, adică poţi seta altitudinea şi poziţia pe care să o survoleze, de asemenea drona se poate întoarce singură în locul de unde a decolat la aplicarea unei singure comenzi. O altă funcţie interesantă este modul Fallow Me, cu acesta se setează în aplicaţia Android o rută pe care să o urmărească.

Splash Drone mai este echipată cu un gimbal compatibil cu GoPro şi rezistent la apă. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu acest termen, gimbal este un stabilizator mecanic pentru camerele foto si nu numai. Splash Drone are în dotare un mecanism de eliberare pe care îl poţi folosi când vrei să transporţi diferite pachete din punctul A (de pe o barcă) în punctul B (pe uscat). Bateria integrată asigura aproximativ 17 minute de funcţionare, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 40km/h.

În momentul de faţă mai are 26 de zile din campania KickStrarter şi poate fi achiziţionată cu un preţ redus de 799 de dolari. Urmând ca în Iunie 2015 să fi printre primii care primeşti această dronă. Preţul de lansare pentru Splash Drone va fi de 1199 de dolari.

splash drone splash drone


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.