Subţire, flexibil şi transparent defineşte ecranul prezentat de LG


lg oled curved display

Era doar o chestiune de timp până la apariţia unor ecrane cu asemenea caracteristici. Subţire, flexibil şi transparent defineşte ecranul prezentat de LG la conferinţa IFA 2015. LG cochetează cu ideea de ecran curbat de ceva vreme şi asta se poate vedea la telefonul LG G Flex sau la gama de televizoare curbate.

Dr. Ching W. Tâng a explicat în timpul prezentării că dacă scoţi din calcul ecranul negru şi alte straturi necesare în fabricarea ecranelor, vei obţine un ecran OLED mult mai simplu şi mai uşor de fabricat decât ecranele LCD. De asemenea este convins că ecranele OLED vor ocupa o poziţie importanta în viitor. Şi tind să îi dau dreptate, deoarece un ecran transparent flexibil şi de o grosime foarte mică ar putea găsii un număr mult mai mare de aplicaţii, nu doar pentru consumatori cât şi pentru aplicaţii comerciale.

Realitatea augmentată are din nou de câştigat de pe urma acestei tehnologii. Imaginează-ţi un astfel de ecran montat deasupra unei oglinzi, îţi poţi ‘schimba’ ţinuta într-o secundă, dar mai e până acolo. Între timp această tehnologie se pretează foarte bine pentru dispozitive mici care se pot plia pentru că aceste ecrane pot lua orice formă şi sunt flexibile.

Un alt display pe care LG l-a prezentat are doar 5.3 mm grosime, o diagonală de 137 cm şi poate fi vizionat din ambele părţi. Cert este că astfel de televizoare vor începe să îşi facă apariţia şi pentru consumatori în următorii ani.

Ecran flexibil de la LG

Sursa [Digital Trends]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.