TAG Heuer, Intel şi Google pun la cale un smartwatch


TAG Heuer Intel Google

TAG Heuer are experienţă de 155 de ani în fabricarea ceasurilor, Intel fabrica procesare de 47 de ani, iar Google ştie cam tot despre tot. Când auzi aceste trei nume într-o singură propoziţie nu ai cum să nu fi curios de proiectul pe care îl pun la cale. Colaborarea dintre cei trei giganţi a fost anunţată ieri la Baselworld în Elveţia.

Am observat că producătorii clasici de ceasuri cum ar fi Swatch, Fossil şi acum TAG Heuer vor să profite de acest val al smartwatch-urilor. Şi pe bună dreptate, firme mari care au zeci de ani sau sute de ani experienţă în fabricarea ceasurilor cred că ştiu mai bine cum ar trebui să arate şi să se simtă un ceas pe încheietură. Noi le dăm o şansă să ne demonstreze ce pot.

Mă aştept să văd un smartwatch asemănător cu TAG Heuer Carrera destul de curând, chiar spre finalul anului mai exact. Funcţiile de fitness tracker, GPS şi monitorizarea pulsului nu au cum să lipsească.

Oricum un smartwatch cu un design produs de TAG Heuer, partea hardware creată de Intel şi cu Android-ul pus la dispoziţie de Google, nu are cum să scape neremarcat. Cu siguranţă va fi un produs care va surclasa până şi iWatch-ul de aur.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.