Transferă uşor pozele de pe telefon pe PC 7


Trăim în era digitală, iar de când telefoanele au integrată o cameră digitală, numărul pozelor pe care le facem a crescut substanţial. Pozam aproape fiecare moment al vieţii noastre, dar ce ne facem când nu mai avem spaţiu pe telefon? Transferă uşor pozele de pe telefon pe PC cu aceste metode simple.

Dacă utilizezi un telefon Android şi un PC cu Windows pe el ai noroc, conectezi un cablu între cele două dispozitive şi este pregătit pentru transferul datelor. Androidul este conceput în aşa fel încât o dată conectat, memoria telefonului o vei vedea pe PC sub forma unui stick de memorie USB. Dacă eşti utilizator de Mac nu este de ajuns doar simpla conectare, vei avea nevoie şi de un program cum ar fi Android File Transfer. Cred că această metodă este şi cea mai utilizată.

A doua metodă este transferul prin WiFi. Este o metodă foarte simplă pe care eu o folosesc destul de des, deoarece nu necesită nici măcar un cablu. Instalezi pe telefon aplicaţia AirDroid, iar aceasta îţi va genera un IP (192.168.2.102:8888 spre exemplu) cu care te poţi conecta la PC prin intermediul unui browser. Ip-ul generat îl introduci în browser, accepţi de pe telefon conexiunea şi gata. Poţi prelua chiar şi apelurile din această interfaţă web.

Dacă ai de trimis doar câteva poze, le poţi trimite prin Email şi le poţi descărca după aceea pe PC. Din păcate această metodă este limitată când vine vorba de numărul de poze trimise, deoarece la unele servicii de Email mărimea fişierului pe care îl trimiţi poate fi de maxim 10MB.

Serviciile de cloud pot fi o soluţie când vine vorba de transferul pozelor. Partea cea mai bună este că transferul pozelor pe cloud se face automat, iar tu le poţi descărca pe PC când doreşti. Serviciile de cloud cel mai des folosite sunt Google Drive şi DropBox. Setările iniţiale îţi vor ocupa puţin timp, dar odată făcute totul se produce automat. Iar pozele le poţi descărca accesând contul de DropBox spre exemplu. Contul gratuit de DropBox îţi oferă un spaţiu pe cloud de 2GB.

O altă metodă prin care îţi poţi salva pozele favorite este prin intermediul reţelelor sociale. Dar asta înseamnă să postezi poza public pe una din reţelele sociale existente. Un alt inconvenient este faptul că vei pierde din calitatea pozei iniţiale deoarece mare parte din aceste site-uri vor redimensiona poza.

Ultima metodă necesita şi o achiziţie hardware. Există numeroase produse prin care poţi să îţi extinzi memoria telefonului. Tehnologia OTG (USB On-The-Go) a permis dezvoltarea unor stick-uri de memorie care pot fi utilizate atât pentru telefoanele mobile, cât şi pentru PC-uri. File Managerul instalat pe telefon te va ajuta să transferi pozele pe memoria USB. Achiziţionarea unui disc ce poate fi conectat la reţea este o altă soluţie. Producători că Western Digital şi Seagate au numeroase dispozitive ce pot marii considerabil spaţiul de stocare local şi pot fi conectate la reţeaua de acasă. Transferul de date se face prin aplicaţia dedicată a producătorului, după care conţinutul media poate fi vizualizat de pe orice dispozitiv conectat la reţea.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 thoughts on “Transferă uşor pozele de pe telefon pe PC

 • Laur

  Salute Adrian,
  Am in KMAX ONE cumparat recent si nu pot tranfera nimic din el in PC si viceversa. Am cerut parerea si celor din departamentul tehnic si nimic.
  Am mai avut pana acum smartfonuri dar toate au mers din prima, numai asta are draci pe el.
  Daca si o sugestie astept mesajul tau.
  Multumesc anticipat si o saptamana cat mai buna.
  Laur

  • Adrian Cretu Post author

   Salut Laur,
   In mod normal telefoanele Android ar trebui in mod normal sa fie recunoscute automat de catre PC. In unele cazuri ti se cere cum ai vrea sa fie autentificat telefonul (transfer de date, transfer de poze, etc.), iar asta apare in sectiunea de notificari. Deci conectarea ar trebui sa fie cat se poate de simpla. Ai incercat cu AirDroid? P.S. Telefonul si PC-ul trebuie sa fie conectate pe aceasi retea. Daca cu aplicatia functioneaza s-ar putea sa fie cablul USB sau chiar mufa din telefon defecta. De asemenea sa verifici sa nu ai activata o setare din meniul de securitate care sa nu iti permita accesarea telefonului. Sper sa iti fie de folos aceste informatii!

  • Adrian Cretu Post author

   In ziua de azi Cloud-ul e cea mai tare chestie. Din punctul meu de vedere cel mai usor e sa iti sincronizezi folderul (de pe PC) in care ai pozele cu Google Photos. Dupa ce sincronizarea e facuta poti sa accesezi si sa descarci pozele si filmele pe ce dispozitiv vrei prin intermediul aplicatiei Google Photos (disponibil atat pentru Android cat si pt iOS). Poti sa incarci nelimitat fisiere pe Google Photos, bineinteles nu la rezolutia originala, dar la o rezolutie suficient de buna. Sper sa iti fie de folos!

 • Simona

  Buna ziua, am o întrebare .. Exista un dispozitiv (aparat) pentru stocarea sau scoaterea pozelor de pe telefon direct pe stick ( card) ???.., fără calculator.

  • Adrian Cretu Post author

   Buna Simona. Raspunsul este da, exista. Daca telefonul tau este compatibil cu USB OTG (usb on the go) poti copia pozele direct de pe telefon pe un stick. Poti ga gasesti in comert un cablu adaptor OTG pentru un stick USB, sau un stick care are deja OTG (acesta a arata ca un USB normal la un capat iar la celalat capat va avea o mufa miro-USB). Dupa ce ai bagat mufa micro-USB in telefon ar trebui sa vezi stick-ul ca pe o memorie externa. Poti muta pozele cu ajutorul managerului de fisiere. Poti sa gasesti mai multe detalii despre OTG la acest link: http://stiritech.ro/ce-inseamna-otg-si-la-ce-ne-ajuta/

 • Chircă Valentin

  raartval@yahoo.com Am o problemă de transfer date (fotografii ) după ce am introdus pt. o lună Kaspersky Total Security ! La introducerea cablului de date ,îmi apare scanare dispozitiv ,iar după scanare ….nimic ! Nu știu unde să caut aplicația de transfer pt. foto Olympus și video Panasonic ! Mulțumesc !!!