Trinity, turbina eoliană portabilă


turbina eoliana portabila

Te muţi la casă nouă, totul este excelent! Până îţi vine prima factură la energie. Apoi începi să te gândeşti cum să faci economie şi cum poţi să reduci facturile la utilităţi. Spre norocul nostru, acum apar tot felul de soluţii pentru a reduce factura de electricitate. Trinity este una dintre aceste soluţii. Trinity permite producerea, stocarea sau vânzarea energiei electrice generate de vânt.

Turbina eoliană portabilă este un concept destul de nou pentru utilizatorii de rând. Până acum panourile fotovoltaice au dominat piaţa utilizatorilor casnici. Dar ăsta începe să se schimbe, iar Trinity este doar începutul. Firma americană Janulus oferă o serie de astfel de turbine. Cea mai mică turbina are 50W, iar cea mai mare poate produce 2500W şi are doar 19 Kg.

Fiecare turbină include şi o baterie. Varianta de 50W are o baterie de 7500 mAh, iar cea de 2500W ajunge la 300000 mAh. O viteză a vântului de 3.2 Km/h poate pune în funcţiune aceasta turbină, iar o viteză de 6.4 Km/h Trinity poate produce energia nominală.

Turbina eoliană este compusă dintr-un trepied care susţine corpul principal şi trei pale pentru captarea vântului. Trinity este efectiv o replică în miniatură a turbinelor de vânt, ceea ce îi permite să fie instalată aproape oriunde. Dar cred că cea mai importantă caracteristică a acestui produs este uşurinţa cu care poate fi utilizat. Aşadar dacă ai 6000 de dolari de cheltuială îţi poţi reduce factura de energie cu ajutorul lui Trinity 2500W. Dar dacă vrei doar să îţi încarci telefonul când eşti la camping, poţi opta pentru varianta mai ieftină de 50W care ajunge la 400 de dolari. Tot ce mai trebuie să faci este să aştepţi să adie vântul!

caracteristici trinity trinity 2500W

Sursa: Janulus


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.