Un stick USB care îţi prăjeşte calculatorul?


USB Killer

Ţi-aş indica să ai mare grijă la următorul stick USB pe care îl bagi în calculator. Se pare că stick-ul USB pe care îl introduci în calculator pentru al distruge nu mai este doar o invenţie în Misiune Imposibilă, deoarece a apărut o memorie USB care îţi poate prăji calculatorul.

Acest stick a fost creat de un pasionat de electronică care a postat poze detaliate şi schema electrică completă pe un blog din Rusia. Asta înseamnă că oricine poate construi acest dispozitiv numit ” USB Killer ” cu planurile descărcate de pe internet. Rămâne de văzut câte calculatoare vor fi prăjite de această invenţie, mai ales că se aproprie 1 Aprilie.

USB Killer foloseşte un convertor DC-DC (convertor de curent continuu) pentru a încărca de la USB o reţea de condensatoare până la 110V. Tensiunea este apoi injectata înapoi în calculator cu polaritate inversată, adică -110V vor pătrunde şi vor face ravagii în interiorul computerului. Tensiunea este suficient de mare încât să ardă circuitul de protecţie, unele componente sensibile de pe circuitul de alimentare şi uneori chiar şi procesorul.

Dacă până acum nu te-ai gândit de două ori înainte să introduci un stick în laptop înseamnă că viruşii care îţi pot infecta computerul nu te sperie. Poate daunele electrice îţi vor da mai mult de gândit.

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.