Urmeaza sa se lanseze noul Nexus


Google anunţa lansarea următorului Nexus! Eu sunt fericitul posesor a variantei precedente şi anume Nexus 5 şi pot spune că eram foarte nerăbdător să văd ce vor aduce în plus cei de la Google. O primă comparaţie ar fi ecranul imens de 5.9 inch, care după părerea mea este destul de exagerat, dar la fel am spus şi despre Samsung Note şi după o perioadă te obişnuieşti cu dimensiunea.

Sistemul de operare cu care va veni înzestrat acest telefon este Android 5.0 cunoscut ca şi Android Lollipop. Este primul dispozitiv care va veni cu acest sistem de operare pre instalat, celelalte terminale vor avea de aşteptat chiar şi până la 4 luni pentru update.

Qualcomm Snapdragon 805 – Quad Core 2.7 GHz şi 3Gb de memorie RAM vor propulsa aceasta bestie. Iar ca şi procesor grafic foloseşte Adreno 420. Cum era şi normal, un display mai mare cere şi o baterie mai puternică, aşadar Nexus 6 vine cu a baterie de 3220 mAh. Google afirma că aceasta baterie se poate încărca mai rapid şi se asigura 6 ore de utilizare cu doar 15 min de încărcare. Alt atu demn de menţionat este camera din spate de 13MP cu stabilizator optic de imagine care poate filma 4K cu 30 fps.

Dimensiunile noului Nexus 6 sunt 159.3 x 83 x 10.1 mm şi are o greutate de 184g. Şi cum ne-am obişnuit deja acesta va fi lansat în două variante, cu 32GB şi cu 64GB memorie internă. Dezavantajul este că nu se poate adăuga altă memorie adiţională.

Nexus 6 va putea fi comandat de pe Magazinul Play începând cu data de 23 octombrie şi vine cu o etichetă de 649$. Probabil că la noi va apărea în noiembrie la fel cum a apărut şi fratele mai mic Nexus 5.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.