WalkCar este menit să te plimbe prin oraş


Walkcar

Transportul urban este foarte discutabil în România. Toată agitaţia şi aglomeraţia din trafic fac ca oamenii să caute soluţii alternative cum ar fi bicicleta şi mersul pe jos. Dar ce faci când ai de mers câţiva km pe jos şi simţi că nu te mai ajuta picioarele foarte bine? Răspunsul vine de la firma Cocoa Motors, unde o echipă de ingineri japonezi au creat un dispozitiv motorizat cu denumirea de WalkCar.

WalkCar se aseamănă cu un laptop cu roţi, dar este de fapt un dispozitiv de transport portabil. Dimensiunile reduse îi oferă portabilitate şi o greutate de aproximativ 3 kg. Structura de aluminiu ascunde o baterie Lithium-ion care poate propulsa platforma cu o viteză maximă de 10 km/h pe o distanţă de 12 km. Şi toate astea cu o încărcare care durează undeva la trei ore. Viteza de 10 km/h oferită de WalkCar este mai mare decât cea a mersului pe jos, dar mai mică decât cea a mersului pe bicicletă.

Videoclipul de prezentare sugerează o utilizare foarte uşoară şi intuitivă. Este suficient să îţi plasezi picioarele pe platforma pentru a porni la drum, iar schimbarea direcţiei se face prin simplă schimbare a centrului de greutate. Întrebarea este, cum va face faţă gropilor, denivelărilor şi bordurilor cu acele roţi mici?

Vom vedea cât de mult succes va avea acest produs undeva în vara anului viitor, după ce vor fi livrate primele dispozitive. Acum poate fi pre-comandat cu un preţ de 100000 yeni, aproximativ 3300 lei. Mult mai ieftin decât un Segway.

[sursa Digital Trends]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.