YikeBike


YikeBike este un proiect interesant de care încă nu ne putem bucura, dar cine ştie poate în viitor o să putem. O să urmărim cu atenţie cum decurge campania pe Kickstarter.

YikeBike este o bicicletă electrică care se poate plia până la dimensiunile unui bagaj de mână. Faptul că se poate plia poate va mai rezolvă puţin din problema furturilor de biciclete din România. Bicicleta este complet electrică şi doreşte să rezolve mare parte din problemele legate de transportul în comun.

Aceasta bicicletă vine în două modele, modelul C şi modelul V. Modelul V va fi disponibil cu două sau cu trei roţi şi va avea o autonomie de 14 Km cu o viteză maximă de 23 Km/h. Modelul C va avea doar două roţi şi o autonomie de 20 Km cu o viteză maximă tot de 23 Km/h. O altă diferenţa între cele două modele este greutatea, modelul C va avea 11.4 kg iar modelul V va avea 15.4 kg cu trei roţi ataşate. Greutatea maximă suportată pentru utilizator este de 100 de kg. Volumul ocupat după pliere este de 43 litrii pentru ambele modele. Timpul de reîncărcare este undeva între 90 şi 100 de minute. De iluminatul bicicletei nu va trebui să îţi faci griji, deoarece acesta este integrat în cadrul bicicletei.

Un alt lucru inedit este modul în care trebuie să o manevrezi pentru că ghidonul este plasat în jurul scaunului. Preţul este foarte ridicat dacă ar fi să comparăm cu alte biciclete electrice deja existente pe piaţă. Cu 2995 de dolari poţi achiziţiona modelul V în cadrul campaniei cu expediere gratuită în toată lumea. Producţia va începe cu luna Aprilie 2015.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.