YotaPhone


Firma rusească Yota Devices a lansat noul YotaPhone 2. Ce e aşa special la acest dispozitiv? Faptul că are 2 ecrane, câte un ecran pe fiecare parte a telefonului. Diferenţa dintre cele două ecrane este că unul este AMOLED Full HD de 5 inch iar celălalt este e-ink (Electronic Paper Display) cu o diagonală de 4.7 inch.

 

Partea interesantă o reprezintă ecranul e-ink este tot timpul activ, astfel încât ai notificările la vedere tot timpul. Rata de reîmprospătare a acestui ecran este de 0.012 secunde. Bateria integrată este de 2500 mAh ceea ce asigură o autonomie de 4 – 5 zile în cazul folosirii ecranului e-ink, iar în cazul folosirii ecranului normal asigura aproximativ 2 zile de funcţionare în modul de economisire. Ecranul e-ink este la îndemână când ai de citit articole, ştiri, noutăţile de pe Facebook şi mai ales cărţi în format electronic.

Procesorul din spate este Snapdragon 800, iar memoria RAM este de 2 GB. Aşadar nu se poate spune că va fi cel mai performant telefon de la ora actuală. Sistemul de operare cu care vine este Android KitKat 4.4, iar spaţiul de stocare este de 32 GB. Camera din spate este de 8MP, iar cea din faţă de 2.1MP. Specificaţiile nu sunt foarte impresionante, dar nu cred că prin asta doresc să impresioneze. Preţul este de 32990 ruble, ceea ce ar însemna aproximativ 2300 lei.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.