ZUK Z1 va fi un telefon chinezesc ieftin şi bun


telefonul ieftin zuk z1

China este cel mai mare producător de ‘de toate’ din lume. Dar nu chiar toate chinezismele sunt de lepădat, spre exemplu ZUK Z1 este un telefon care chiar va merita cumpărat. Sincer să fiu sunt puţin sceptic de acest telefon, deoarece nu am mai auzit de firma ZUK până azi, dar se pare că este susţinută de Lenovo.

Din pozele apărute ZUK Z1 integrează USB-ul de tip C, despre care spuneam că îl vom vedea din ce în ce mai des pe toate dispozitivele. Iar partea hardware pare să fie foarte solidă. ZUK Z1 va integra procesorul Snapdragon 810, 3 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă, un ecran de 5.5 inch, o cameră de 13 MP şi o baterie greu de egalat la cei 4000 mAh.

Cyanogen este sistemul de operare cu care este înzestrat ZUK Z1. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi, Cyanogen OS este la baza tot o versiune de Android, dar care a suferit anumite modificări.

Preţul cred că este cel mai mare atu al acestui telefon. Cu un preţ anunţat undeva la 300 de dolari, este la acelaşi preţ cu telefoanele cu specificaţii mediocre. Lansarea acestui telefon a fost anunţată aproximativ peste o lună, atunci vom afla cu exactitate dacă va fi vândut şi pe piaţa din Europa. Indiferent de situaţie, ZUK Z1 va fi un telefon chinezesc ieftin şi bun!


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.