10 funcţii pe care nu le ştiai la Google


Google a devenit mai mult decât un simplu sistem de căutare. Treptat Google s-a dezvoltat şi a adăugat anumite funcţii motorului de căutare, dar mare parte din utilizatori au rămas dezinformaţi despre noile aplicaţii. Sunt sigur că nici măcar jumate din aceste funcţii nu le ştiai.

1. Google a devenit atât de complex încât poate să compare mâncărurile tale favorite. Google ţine la silueta ta şi a creat un algoritm capabil să compare alimentele între ele. Mare mi-a fost surprinderea când am descoperit că se descurcă şi cu o parte din cuvintele româneşti. Acest algoritm compara valoarea nutriţională, caloriile şi vitaminele pe care un preparat le are. Ar putea fi de mare ajutor în momentul în care vrei să începi un regim. Sintaxa este ‘mancare’ vs ‘mancare’.

google compara caloriile

2. Având în vedere că toate telefoanele integrează un cronometru, nu ştiu cât de utilă ar fi această funcţie integrată în Google. Dar apreciem că o are. Simplă tastare pe Google “5 minute timer” va genera un cronometru setat la 5 minute. Prin schimbarea cifrei poţi seta cronometrul la ce valoare doreşti. Prinde bine când nu mai ai baterie la telefon.

3. Trebuie să recunosc că m-am distrat puţin cu întrebările de la Google Maps. Aplicaţia se numeşte Smarty Pins, iar scopul jocului este să răspunzi corect la cât mai multe întrebări. Întrebările sunt legate de locaţiile din jurul lumii, iar tu va trebui să laşi pin-ul peste locaţia care crezi că oferă răspunsul corect.

google smarty pins

4. Să expunem următorul scenariu, eşti cu prietenii la o bere şi vine nota de plată. Cât laşi ‘ciubuc’? Google a creat o aplicaţie care te ajută şi cu această problemă, se numeşte tip calculator. Va trebui doar să stabileşti cât % merită să primească persoana câte te-a servit.

5. Această funcţie mi se pare genială! Săptămânal mă abonez la cel puţin un newsletter sau la un website, dar nu îmi place să am mail-ul prea aglomerat. Faptul că te abonezi cu adresademail+numewebsite@gmail.com va genera în contul tău de email un fişier cu denumirea ‘numewebsite’ în care vor intra toate mail-urile de la site-ul la care te-ai abonat. Vei avea un mail curat şi ordonat!

6. Dacă eşti pasionat de jocuri, probabil ai auzit de zerg rush. Prin tastarea cuvintelor ‘zerg rush’ pe Google, vei avea ecranul invadat de O-uri pe care trebuie să le elimini cu ajutorul cursorului.

7. Google te poate ajuta să îţi plănuieşti nunta. Nu numai prin faptul că te ajută la căutarea locaţiei, cântăriţilor, florilor, etc, dar te va ajuta şi la calcularea unui buget, păstrarea datelor de contact a persoanelor invitate, păstrarea termenelor limită şi chiar crearea unui website dedicat evenimentului.

8. Te plictiseşti puţin? Căuta Atari Breakout pe Goolge şi relaxează-te cu un joc vintage. După ce ai căutat Atari Breakout, mergi la imagini şi aşteaptă să înceapă jocul.

Functii google atari breakout

9. Google Art Project este un proiect interesant care îţi permite să vizualizezi operele de arăt dar şi alte exponate din jurul lumii.

10. buildwithchrome.com îţi va oferi oportunitatea construirii unor modele din lego peste harta de la Google. Dacă în viaţa de zi cu zi nu ai posibilitatea realizării unei clădiri aşa cum îţi doreşti, îţi poţi da frâu liber imaginaţiei cu bucăţile de lego.

Acestea sunt doar 10 funcţii pe care nu le ştiai la Google, dar cu siguranţă mai sunt multe altele care ne sunt puse la dispoziţie.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.