20 de programe utile şi gratuite


Va voi prezenta 20 de programe utile care îţi vor uşura viaţa de zi cu zi.

WizMouse te va ajuta când vrei să dai scroll la o pagină inactivă. În Windows dacă mişti cursorul pese o fereastră inactivă nu se va întâmpla mai nimic. Cu WizzMouse vei putea să scroll-uiesti în voie fără nici o problemă.

Dexpot este un program cu care poţi să îţi creezi desktop-uri personalizate. Astfel încât să ai un desktop pentru lucru, unul pentru jocuri şi unul pentru multimedia. Acum şi utilizatorii de windows se pot bucura de desktop-uri virtuale cu ajutorul acestei aplicaţii. Iniţial vei avea nevoie de o perioadă de acomodare pentru a lucra cu desktop-uri multiple, dar te obişnuieşti.

IrfanView este o aplicaţie care te va ajuta să editezi rapid şi uşor pozele favorite. Poţi modifica dimensiunile unui pachet de poze imediat. Foarte multe persoane nici nu au nevoie de toate funcţiile din Paint, aşadar de ce să instalezi Photoshop-ul?

QTTabBar poţi să îl foloseşti în cazul în care obişnuieşti să lucrezi cu mute ferestre în acelaşi timp. Windows-ul obişnuieşte să deschidă fereastra peste fereastra pe care le poţi accesa din taskbar, dar ce se întâmplă dacă ai prea multe ferestre? QTTabBar vine cu o abordare simplă asemănătoare cu un web browser, în care ferestrele sunt integrate într-un tab nou.

PC Decrapifier îl poţi folosi în cazul în care ţi-ai achiziţionat un PC nou. Dacă ţi-ai cumpărat un PC nou te aştepţi ca acesta să funcţioneze perfect. Acest lucru nu se prea întâmpla dacă ţi-ai cumpărat un PC cu sistem de operare pre-instalat, deoarece acesta vine cu foarte multe aplicaţii nefolositoare. PC Decrapifier te va ajuta cu această problemă.

Ninite îl vei folosi după ce ţi-ai curăţat PC-ul cu PC Decrapifier. Ninite îţi oferă o listă cu aplicaţii gratuite pe care le poţi instala şi va crea o instalare personalizată cu programele dorite. Simplu şi uşor!

CutePDF te lasă să instalezi o imprimantă virtuală care îţi transformă orice document în pdf. Deschizi documentul, printezi şi salvezi ca şi pdf. Nu mai este nevoie să imporţi documentul şi să îl converteşti cu altă aplicaţie.

Everything este un motor de căutare pentru Windows. Everything vine să înlocuiască căutarea standard din Windows, acesta va afişa instant rezultatele căutării în timp ce tastezi. Se aseamănă cu o versiune offline a Google Search.

TeraCopy va schimba complet modul în care copiezi documentele. Aceasta aplicaţie va muta toate transferurile active într-o singură fereastră. Dar ceea ce îl deosebeşte cu adevărat este faptul că vă vă sării peste fişierele care nu pot fi copiate şi le va lăsa la final. Astfel un singur fişier nu îţi va mai opri copierea la jumătate.

Secunia Personal Software Inspector te va anunţa atunci când ai nevoie de un update la o anumită aplicaţie. Dacă ai o mânie să ai aplicaţiile tot timpul la ultima versiune, Secunia Personal Software Inspector este pentru tine. Va face update automat la aplicaţii, iar dacă nu poate instala update-ul vei fi anunţat că există o versiune nouă disponibilă.

BoxCryptor te va ajuta să îţi securizezi datele. Trăim într-o eră în care foarte multe date personale sunt urcate pe “cloud”, servere cum ar fi Dropbox sau Google Drive. Cu BoxCryptor îţi poţi securiza datele înainte ca acestea să fie încărcate pe alte servere.

PhraseExpress va corecta cuvintele şi frazele pentru tine. De asemenea vă reţine frazele pe care le-ai copiat, astfel nu va mai fi necesar să copiezi şi să lipeşti de fiecare dată.

Sumatra PDF îl poţi folosi în cazul în care te-ai plictisit să primeşti notificări zilnice de la Adobe Reader că necesită o versiune mai nouă. Sumatra PDF este un cititor de pdf-uri gratuit şi simplu de utilizat.

F.lux te va ajuta în orice punct al zilei, fie că e noapte sau zi. F.lux modifica luminozitatea ecranului în funcţie de locaţia în care eşti. Luminozitatea va fi maximă în timpul zilei şi va scădea gradual în timp ce soarele apune.

Unlocker îţi permite să ştergi fişiere chiar dacă acestea sunt folosite. Cred că ai păţit cel puţin o dată să vrei să ştergi sau să muţi un fişier şi să nu poţi pentru că acesta este folosit de altă aplicaţie, ei bine Unlocker te scapă de această problemă.

Cu Eraser vei şterge toate datele pe care le doreşti irecuperabile. Deţii informaţii confidenţiale de care nimeni nu vrei să ştie, Eraser te rezolva.

Dar dacă totuşi vrei să recuperezi anumite fişiere pe care le-ai şters din greşeală, poţi să foloseşti Recuva. Nu vei putea recupera chiar toate fişierele, în special dacă le-ai şters cu Eraser, dar poţi recupera o bună parte din informaţiile şterse.

Pentru DropIt vei avea nevoie de puţină răbdare pentru configurarea iniţială. Dar odată instalat vei putea să îţi sortezi fişierele imediat. Poţi aranja pozele dintr-un dosar în subfoldere după anumite reguli. Un program simplu pentru sortarea pozelor, muzicii, filmelor, etc.

Cu WinMerge poţi compara foldere şi fişiere, pentru a găsii dubluri. Dacă ai acelaşi PC de ceva vreme, există o posibilitate foarte mare să existe aceleaşi fişiere în mai multe locaţii de pe HDD. WinMerge scanează discul, găseşte fişierele dublate şi chiar le uneşte într-o singură locaţie.

Rainmeter îţi va încărca desktop-ul cu informaţii utile. Rainmeter oferă o serie de widget-uri cu un design atractiv şi care îţi vor uşura viaţă puţin. Iar din gamă largă de teme disponibile, cu siguranţă vei găsi una şi pe placul tău.

Dacă nu toate, măcar câteva din aceste programe vor fi folositoare utilizatorilor de Windows. Am mai menţionat că toate aceste aplicaţii sunt gratuite?

[Sursa: PC World]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.