5 aplicaţii utile pentru Windows Phone


5 aplicatii utile pentru windows phone

Un telefon cu Windows poate nu ar fi fost prima alegere dacă mă întrebai cu un an în urmă. Dar situaţia nu mai este chiar aşa, foarte multe aplicaţii de pe Android se regăsesc şi pe Windows Phone. Şi ca să demonstrez asta am realizat această listă de 5 aplicaţii utile pentru Windows Phone.

1. Waze te va ajuta să eviţi drumurile aglomerate şi să ajungi cât mai rapid la destinaţie. Aceasta aplicaţie este foarte utilă mai ales când circuli în zone necunoscute. Iar dacă tu eşti prins într-un ambuteiaj, poţi ajuta pe alţii să nu rămână blocaţi în acelaşi loc prin introducerea acestor informaţii în aplicaţie.

2. Expensify mi se pare o aplicaţie foarte bună când vine vorba de monitorizarea cheltuielilor. Poţi înregistra un bon prin simpla fotografiere a acestuia, iar aplicaţia va reţine suma plătită, dată şi magazinul de la care s-au făcut cumpărăturile. De asemenea poţi să îţi adaugi cardul de credit, iar cumpărăturile plătite cu cardul vor fi adăugate automat în cont. Loteria bonurilor nu a fost niciodată mai uşoară.

3. Track my life este o aplicaţie exclusiv pentru Windows Phone, dar mai mult ca sigur că se găsesc aplicaţii similare şi pentru restul sistemelor de operare. Cu Track my life vei putea să monitorizezi locurile pe care le frecventezi cel mai des. Aplicaţia va rula în fundal şi va înregistra toate locurile în care ai fost, astfel vei putea face alegeri în ceea ce priveşte rutină pe care o ai. Aplicaţia este foarte utilă pentru persoanele care trebuie să ajungă în multe locaţii în aceeaşi zi.

4. Trip It ar trebui să te ajute când călătoreşti foarte mult. Îţi va ţine evidenţa zborurilor, hotelurilor, închiriatul maşinii, activităţilor şi hărţile. Vei avea toate informaţiile legate de itinerarul tău într-un singur loc şi nu vei mai fi nevoit să porţi atâtea documente cu tine. Itinerariul va include timpul, dată, codul de confirmare, harta către destinaţie şi chiar şi informaţiile meteo.

5. CamCard te va ajuta să îţi goleşti puţin portofelul. Probabil ai foarte multe cărţi de vizită în portofel, iar CamCard te va ajuta să scapi de ele prin înregistrarea şi organizarea acestora în telefon. Vei avea toate cărţile de vizită la îndemână, nu vei mai fi nevoit să tastezi numărul de telefon de pe carte şi cel mai important, prin schimbul de cărţi de vizită electronice vei putea evita risipa de hârtie.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.