5 lucruri pe care poţi să le faci cu telefonul tau vechi


5 lucruri pe care poti sa le faci cu telefonul tau vechi

Mai mult ca sigur ai un telefon vechi care stă aruncat printr-un sertar uitat de lume. Pur şi simplu nu ai putut să te desparţi de vechiul tău terminal inteligent. Fie că l-ai păstrat de rezervă în caz că se întâmplă ceva cu telefonul actual sau pur şi simplu ai simţit că nu mai merită să îl vinzi, şansele sunt că nu vei mai avea nevoie de el foarte curând. Dar nu trebuie să fie neapărat aşa. Există lucruri pe care poţi să le faci cu telefonul tău vechi pentru a redeveni util. Am să enumăr 5 dintre aceste lucruri:

Poţi ajuta savanţii să rezolve unele din cele mai importante şi complexe formule matematice. Există o serie de aplicaţii care donează puterea de calcul a telefonului pentru binele omenirii. Prin intermediul aplicaţiei, telefonul tău vechi va calcula o mică parte din aceste formule complexe. Efectiv se formează o reţea de telefoane vechi care va calcula pentru binele omenirii. Telefonul va trebui doar să fie alimentat şi conectat la o reţea WiFi. De asemenea vei avea posibilitatea să alegi la ce proiect doreşti să donezi telefonul. Era să uit, una dintre aceste aplicaţii se numeşte Power to Give şi a fost realizată de HTC.

Alte aplicaţii cum ar fi Gmote 2.0 sau Remote Link pentru Android, Remote Mouse sau Mobile Mouse pentru iOS îţi permit să transformi telefonul într-o telecomandă pentru PC. Îţi va fi de folos atât în timpul prezentărilor cât şi atunci când vrei să pui pauză la film şi nu ajungi la tastatură. Poţi transforma telefonul într-un trackpad, o tastatură sau efectiv o interfaţă clasică de telecomandă.

Dacă ai câteva obiecte inteligente prin casă, poţi să îţi realizezi un smarthub din telefonul tău vechi. Şi când spun smarhub mă refer la o telecomandă ceva mai inteligentă prin care poţi să îţi controlezi Xbox-ul, Apple TV-ul, Chromecast-ul sau chiar becurile inteligente. Trebuie doar să ştergi toate aplicaţiile pe care le ai şi să instalezi doar aplicaţiile de control pentru dispozitivele inteligente din dotare.

De asemena poţi să îţi transformi telefonul vechi într-o cameră de supraveghere wireless. Faptul că are un modul wireless deja instalat este un atu pentru că nu vei mai avea nevoie decât de o alimentare. Din câte îmi amintesc am mai scris şi un articol despre asta. Deci transformă-ţi telefonul vechi în camera de supraveghere foarte uşor cu ajutorul unei aplicaţii.

Mai poţi să îţi transformi telefonul într-un aparat de diagnoză pentru maşină. Vei avea în primul rând nevoie de un dispozitiv ODB pe care să îl conectezi la maşină. După care vei putea folosi aplicaţii cum ar fi Car Diagnostics Pro sau OBD Fusion pentru a şterge erori existente sau investiga alte probleme mecanice. Va fi ajutorul tău din garaj. Unele dispozitive ODB vin chiar cu propriile aplicaţii.

După cum bine vezi există câteva lucruri utile pe care poţi să le faci cu telefonul tău vechi. În funcţie de necesitate poţi opta pentru oricare din variantele de mai sus. Spor la convertit!


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.