5 metode prin care îţi încarci mai repede videoclipurile


incarcare video

Sigur te-ai uitat azi la un videoclip până la ora asta. Suntem dependenţi de videoclipurile de pe internet, indiferent că sunt de pe Youtube, Facebook, Vimeo sau alte site-uri de difuzare video. Un videoclip amuzant e menit să îţi aducă un zâmbet pe faţă nu un pachet de nervi pentru că se încarcă greu videoclipul. Pentru a evita acest lucru, poţi încerca aceste trucuri:

1. Deconectează de la WiFi dispozitivele pe care nu le foloseşti. Prea multe dispozitive pot încărca reţeaua wireless iar router-ul nu va mai putea reda viteză maximă pe reţea. Dacă nu ai un router foarte performant, există o posibilitate foarte mare ca cele două laptopuri, două telefoane, o tabletă şi un smart TV să fie prea mult pentru router-ul tău. Şansele sunt foarte slabe să le foloseşti pe toate în acelaşi timp aşa că te poţi limita doar la dispozitivul pe care îl foloseşti.

2. Şterge informaţiile temporare din browser! Atunci când navighezi pe internet browser-ul va crea fişiere temporare pe care le utilizează pentru o încărcare mai uşoară. Sistemul de operare ar trebui să şteargă aceste fişiere când închizi calculatorul, dar nu va putea dacă nu a fost închis corespunzător browserul înainte. Poţi şterge manual aceste fişiere prin accesarea meniului de setări din browser şi ştergerea tuturor fişierelor din istoria browser-ului.

3. Aşa cum am zis şi într-un articol precedent, verificarea canalului pe care funcţionează router-ul este esenţială. Dacă sunt prea multe routere în zona pe acelaşi canal există riscul de încărcare a reţelei, provocând o scădere a vitezei WiFi-ului. Poţi verifica reţelele din jur cu aplicaţia Acrylic WiFi, în care poţi verifica canalele cele mai aglomerate şi ce canale sunt disponibile.

4. Dacă foloseşti un laptop cel mai probabil îl foloseşti pe reţeaua WiFi, e mai comod dar nu ajută la stabilitatea semnalului. Un router îţi poate chiar înjumătăţii viteza de transfer prin WiFi, în schimb încerca cablul Ethernet, acesta îţi va reda toată viteza de la router. Pe site-ul speedtest.net poţi face un test de viteză cu şi fără cablu pentru a observa diferenţa.

5. Opreşte opţiunea de hardware acceleration a plăcii video. Prin oprirea acestei opţiuni vei permite aplicaţiilor să îşi aleagă propriile configuraţii hardware în schimbul setărilor universale. Este indicat să repornesc această opţiune după ce ai terminat de vizualizat conţinutul online deoarece îţi poate afecta experienţa din timpul jocurilor, atunci când placă video va fi folosită la capacitate maximă. Opţiunea poate fi activată şi dezactiva din secţiunea display a meniului de comandă (Control Panel).

Acestea sunt cele 5 metode prin care poţi să îţi încarci mai repede videoclipurile preferate. Sper că îţi sunt de folos aceste sfaturi şi spor la vizionat!

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.