5 moduri în care poţi fi productiv fără WiFi


Productivitate offline 02

Suntem atât de dependenţi de WiFi, încât orice moment fără conexiune la reţea ne provoacă frustrări. Pe terminalul mobil (a.k.a telefon) cred că am maxim 5 aplicaţii pe care le folosesc în mod constant şi nu necesită conexiune de date sau WiFi. Ştiu că e un lucru greu de acceptat faptul că suntem atât de conectaţi, dar se întâmplă. În schimb am găsit câteva modalităţi în care poţi fi productiv şi fără conexiunea la internet.

1. Organizează-te

Timpul pe care îl ai disponibil fără reţea îl poţi folosi pentru a te organiza mai bine. Probabil ai un morman de post-it-uri adunate pe birou, sau o agendă pe care nu ai mai consultat-o de ceva vreme. Utilizează acest timp liber să îţi faci o listă cu lucrurile importante pe ca le ai de făcut sau altfel spus creează-ţi un to do list. Îţi poţi nota în agenda cele mai importante 3 lucruri pe care trebuie să le faci şi alte 5 lucruri pe care ţi-ai dori să le faci.

2. Fă-ţi curăţenie pe calculator

Mai mult ca sigur ai un desktop mult prea aglomerat, plin de fişiere pe care le-ai salvat rapid şi nu ai mai apucat să le organizezi. În primul rând poţi şterge lucrurile de care nu mai ai nevoie sau programele pe care le-ai instalat şi le-ai folosit doar o singură dată. Organizându-ţi fişierele le vei accesa mult mai rapid, iar calculatorul se va mişca mult mai bine cu mai puţine programe instalate. Îţi va fi mai uşor să găseşti My Computer pe un desktop curat.

3. Urmăreşte un curs video

Internetul este plin de cursuri, fie că sunt video, audio sau puri şi simplu scrise. Un mod eficient de a utiliza timpul este să investeşti în abilităţile proprii. Un curs video este uşor de urmărit şi îţi poate ocupa de la una sau două ore până la câteva ore bune. Aşa că poţi fi oricând pregătit pentru o pană de internet având câteva cursuri descărcate în prealabil pe memoria dispozitivului personal.

4. Plănuieşte-ţi timpul

Am câteva documente pe care le-am descărcat şi încă nu am apucat să le citesc, cred că e momentul să îmi plănuiesc timpul mai bine! Timpul e cea mai importantă resursa pe care o avem, aşadar este esenţial să îl plănuim cât mai bine posibil. Câteva momente fără distracţia internetului îţi permite să plănuieşti cele mai importante task-uri pentru săptămâna următoare.

5. Scrie-ţi mail-urile offline

Dacă nu ai internet nu înseamnă că nu poţi scrie un e-mail, înseamnă doar că nu îl poţi trimite. Poate ai rămas în urmă cu câteva mail-uri la care nu ai apucat să răspunzi. Îţi poţi scrie mail-urile într-un fişier word pentru a le trimite mai târziu. Vei scrie un mail chiar mai bun şi mai complex pentru că nu îl trimiţi în grabă.

Timpul petrecut fără internet nu trebuie să fie o povară! După cum bine vezi, sunt destule lucruri pe care le poţi face fără WiFi, aşadar profita din plin de acest timp.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.