5 smartwatch-uri ieftine după care să te uiţi în 2015


Se pare că anul 2015 este dedicat dispozitivelor ce pot fi purtate. Fitness tracker-ele şi ceasurile inteligente sunt cele mai populare gadgeturi din această nişă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să investeşti foarte mult pentru a cumpăra cele mai scumpe dispozitive. Aşadar am pregătit mai jos o listă cu 5 smartwatch-uri ieftine după care să te uiţi în 2015.

Alcatel OneTouch va fi lansat puţin mai târziu în acest an la un preţ foarte competitiv de 150 de dolari. Ca şi design se aseamănă foarte mult cu Moto 360. Acesta poate fi utilizat împreună cu dispozitive Android sau iOS şi asemănător cu alte ceasuri inteligente vei putea monitoriza activitatea zilnică, vei primi notificările şi poţi controla unele din funcţiile telefonului.

Preţul şi data de lansare pentru Guess Connect vor fi anunţate în curând. Guess şi Martian au creat o alianţă pentru a realiza o linie de ceasuri inteligente. Guess Connect va avea doar un display mic la baza cadranului pentru vizualizarea notificărilor, acest lucru va asigura o autonomie foarte mare a bateriei. De asemenea vă mai avea un difuzor şi un microfon pentru preluarea apelurilor. De asemenea vă funcţiona cu ambele sisteme de operare, iOS şi Android.

Lenovo Vibe Band VB10 se va lansa aproximativ în aprilie 2015 şi va fi cel mai ieftin dispozitiv din această listă la 89 de dolari. Acesta va fi un fitness tracker, dar vei putea accesa şi notificările telefonului. Ecranul e-paper va asigura o durată de funcţionare de sate zile cu o singură încărcare.

Sony Smartwatch 3 este deja lansat pe piaţă şi poţi achiziţiona varianta de silicon din România la un preţ de 1079 de lei. Într-adevăr este puţin mai performant, vei avea acces la mai multe funcţii şi notificări. GPS-ul integrat îţi va permite să înregistrezi turele de alergat mult mai exact. Are certificare de protecţie IP68, fiind rezistent la apă. În schimb bateria va asigura doar două zile de funcţionare normală.

Withings Activite Pop este considerabil mai ieftin decât varianta de top a firmei Withings. Arată exact ca un ceas normal dar îţi înregistrează activitatea fizică. Aşadar îţi arată oră, are şi un pic de inteligenţă, deci putem să îl încadrăm în categoria ceasurilor inteligente. Îl poţi achiziţiona din România la un preţ de 656 de lei.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.