Această clădire de birouri va fi realizată cu o imprimantă 3D


clădire de birouri  realizată cu o imprimantă 3D

Dacă până acum nu ai fost impresionat de tehnologia de printare 3D, poate acest proiect te va face să te răzgândeşti. Într-adevăr imprimantele 3D actuale sunt foarte complexe, pot printa un volum destul de limitat şi au un cost ridicat. Până acum am văzut tot felul de figurine, membre artificiale sau chiar mobila printată la imprimantă 3D. Dar imprimarea unei clădiri întregi este un proiect cu adevărat îndrăzneţ.

Se pare că şeicii din Dubai sunt dispuşi să plătească pentru a vedea o clădire de birouri ridicată în totalitate de o imprimantă 3D de 6 metrii înălţime. Clădirea de birouri va avea un spaţiu de 186 de metrii pătraţi, iar componentele sale vor fi printate la faţa locului. Timpul de finalizare a proiectului se aşteaptă să fie de câteva săptămâni.

Exteriorul clădirii va fi realizat din ciment, acesta fiind amestecat cu agenţi de întărire pentru a se asigura solificarea fiecărui strat înainte de plasarea următorului. Pe lângă ciment, sticlă şi plastic ranforsat vor mai mai fi utilizate pentru realizarea construcţiei. Mobilierul şi elementele interioare nu vor fi scutite de procesul de imprimare.

Va fi o clădire modernă realizată cu tehnologii moderne. Imprimanta 3D va fi folosită pentru multe alte proiecte de această amploare în viitor. Poate în câţiva ani va înlocui complet alte metode de construcţii.

clădire de birouri  realizată cu o imprimantă 3D clădire de birouri  realizată cu o imprimantă 3D clădire de birouri  realizată cu o imprimantă 3D


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.