Acestea sunt cele mai rezistente şosete din lume


Sosete rezistente

Ai încercat să alergi dimineaţa pe plajă, dar ai observat că sunt prea multe pietre sau scoici şi ai renunţat la idee. Iar alergatul pe plajă în adidaşi parcă nu are nici un farmec. Ei bine, dacă ai fi avut o pereche de şosete foarte rezistente poate lucrurile ar fi stat altfel.

The Swiss Barefoot Company a venit cu o soluţie la această problemă şi au realizat cele mai rezistente şosete din lume. Acestea sunt realizate dintr-o fibră foarte rezistente numită Dyneema. Producătorii afirma că ar fi de 50 mai rezistentă decât oţelul şi foarte rezistentă la abraziune. Flexibilă şi foarte uşoară, este ideală pentru a fi purtată peste picioare şi în acelaşi timp oferă protecţie împotriva tăieturilor de la pietre, scoici, etc.

Poate nu ai mai auzit de această fibră până acum Dyneema, dar probabil ai mai folosit-o fără să ştii. Deoarece există foarte multe produse pe piaţa care folosesc acest tip de fibră. Doar că The Swiss Barefoot Company este prima care vine cu o utilizare în acest context, de şosetă.

Nu este prima încercare din partea companiei de a realiza şosete durabile. Proiectul precedent, Swiss Protection Sock folosea un amestec din kevlar, PVC şi poliester.

Acest proiect a intrat recent în faza de producţie şi putem să ne aşteptăm la lansarea produsului începând cu luna octombrie. Gata cu şosetele rupte în călcâie!

[sursa: The Swiss Barefoot Company]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.