Ai grijă pe unde îţi plimbi drona


Drone Defender

Pentru că achiziţia unei drone este acum foarte simplă şi oricine poate să piloteze un asemenea gadget, au fost tot mai multe cazuri în care dronele au intrat în spaţii restricţionate. Şi nu cred că ţi-ar plăcea să te trezeşti fără achiziţia de 1000 euro pentru că ţi-ai plimbat drona pe unde nu aveai voie, deci ai grijă pe unde îţi plimbi drona.

În America a fost dezvoltată o legislaţie bine pusă la punct în ceea ce priveşte dronele, deoarece au fost multe cazuri în care dronele au fost efectiv împuşcate în aer. În România aceasta legislaţie încă scârţie, dar asta nu înseamnă că drona nu poate fi confiscata sau avariată în aer.

Datorită modului distructiv în care erau oprite dronele care survolau spaţii restricţionate, Battelle Innovations a creat DroneDefender. Această armă poate dezactiva o dronă de la o distanţă maximă de 400 metrii. Prin dezactivare mă refer la întreruperea comunicării cu operatorul. Drona va crede că se afla în afara razei de acţiune şi va activa protocoalele de siguranţă, aceasta de va întoarce la punctul de plecare, se vă oprii într-un punct fix sau va ateriza în punctul în care şi-a întrerupt comunicarea.

DroneDefender este montat pe şasiul unei arme şi are o greutate de 4.5 kg. Acţionarea acesteia se realizează în 0.1 secunde iar bateria integrată îi permite o funcţionare continua de 5 ore.

Battelle Innovations intenţionează să înceapă comercializarea acestui produs începând cu 2016 şi deja câteva agenţii guvernamentale îşi exprimă interesul pentru DroneDefender. Deci ne putem aştepta să vedem în acţiune această armă în multe instituţii publice cu acces aerian restricţionat.

Sursa [Battelle Innovations]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.