Ai schimba portofelul de piele pentru unul deştept?


wonder wallet portofel destept

Wonder Wallet, portofelul minune sau un portofel destept, este o nouă invenţie în devenire. Am renunţat de ceva vreme să car cu mine un portofel de piele mare şi butucănos, în care aveam carduri peste carduri de fidelitate, cărţi de vizite şi multe bonuri. Şi pe cât era de mare, parcă erau momente în care nu îmi mai ajungea spaţiul şi nu se mai închidea. După care am trecut la ceva mai slim, dar parcă tot îmi ocupă prea mult spaţiu. Iar acum am doar un port card. La care am doar câteva locuri pentru carduri şi un clips pentru bani. Astfel sunt forţat să iau cu mine doar strictul necesar.

Dar în acest proces de micşorare am avut şi puţin ajutor din partea tehnologiei. Spre exemplu am optat să îmi memorez cardurile de fidelitate într-o aplicaţie pe telefon. Stocard se numeşte aplicaţia şi cred că am deja vreo 10 carduri memorate. Este disponibilă atât pentru Android cât şi pentru iOS. Revenind la acest portofel destept, Wonder Wallet este un pas şi mai departe în managementul cardurilor. Spre exemplu te va limita la un număr de maxim 5 carduri. Deci va trebui să le alegi cu atenţie!

Wonder Wallet este oarecum un compromis între metodele clasice de plată cu cardul şi metodele moderne de plată cu telefonul. Pentru că sunt mult prea puţine locuri în care poţi să plăteşti cu Apple Pay sau Samsung Pay, cu siguranţă cardurile vor avea încă o perioadă de trăit.

Wonder Wallet are un compartiment principal pentru carduri, iar în spate ar mai fi un loc pentru un card sau poţi ataşa un clips pentru bani. Iar designul şi finisajele din aluminiu îi dau un aer foarte modern. Tehnologia începe cu ecranul paper white care îţi poate afişa tot felul de informaţii în funcţie de timp sau locaţie. Spre exemplu dacă vei fi la 50 metri de o farmacie Catena, pe ecran îţi va apărea cardul de fidelitate Catena. De asemena poate prelua alte informaţii de pe telefon, cum ar fi agenda pe azi, orarul autobuzelor sau vremea. Şi pentru că totuşi e un portofel destept, îţi va fi mult mai greu să îl pierzi pentru că vei fi tot timpul notificat dacă l-au uitat şi unde.

În ansamblu nu e o idee rea şi cred că ar putea prinde la noi în ţara unde oamenii încă sunt ataşaţi de carduri şi de bancnote. În schimb nu ştiu cât de bine s-ar adăpata la reîncărcarea portofelului, dar asta mai vedem. Oricum momentan proiectul este finanţat prin platforma Kickstarter, iar primele portofele vor fi livrate începând cu luna Mai 2017. Deci ai schimba portofelul clasic pentru un portofel deştept? Având în vedere că preţul va fi undeva la 66$. Mai rămâne o singură întrebare. Unde pui buletinul? În speranţa că se vor deştepta şi autorităţile Romane şi vor face un act de identitate care să nu fie atât de mare.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.