AirBar transformă orice monitor de laptop în touchscreen


AirBar transformă orice monitor de laptop în touchscreen

Sunt deja multe laptop-uri pe piaţa care au deja integrată funcţia de touchscreen. Dar ce faci cu laptop-ul vechi? Din fericire acum nu mai trebuie să îţi cumperi un laptop nou pentru a profita de această funcţie. Şi asta datorită companiei Neonode, care a realizat un dispozitiv numit AirBar. Partea cea mai bună este că AirBar transformă orice monitor de laptop în touchscreen, cu condiţia ca ecranul să aibe dimensiunea de 15.6 inch.

AirBar realizează o perdea invizibilă de lumină în faţa ecranului, astfel îţi permite să interacţionezi cu ecranul. Destul de interesant, nu? Dispozitivul se plasează la baza ecranului şi este conectat la unul din porturile USB. Ca să fie cât mai uşor de utilizat, dispozitivul poate să recunoască cele mai uzuale gesturi folosite pe un tachscreen. Şi pentru că foloseşte lumina pentru a recunoaşte interacţiunile, poate fi folosit cu mănuşi, cu un stilus, pix, pensula sau cu orice ai la indemna.

Pentru început AirBar va fi limitat la sistemele de operare Windows 7, 8 sau 10 şi la un ecran de 15.6 inch. Dispozitivul va fi lansat oficial luna viitoare la CES 2016, iar preţul de 50$ este destul de decent pentru un un astfel de produs. Dacă produsul se va dovedi un succes, probabil că Neonode îşi vor extinde orizonturile către alte sisteme de operare şi alte dimensiuni ale ecranului. Ai fi dispus să cheltui între 300 şi 400 lei pentru un asemenea dispozitiv?

Sursa [Digital Trends]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.