Akyumen Holophone rulează Android dar şi Windows 10


akyumen holophone

E plin de telefoane pe piaţă, cu design-uri diferite, fabricate din materiale care mai de care şi într-o gamă de preţ extrem de largă. Ceea ce îţi permite să alegi un telefon după gustul şi buzunarul tău. Şi ceea ce am observat între ultimele generaţii de telefoane este că nu oferă foarte multe funcţii în plus. Doar un hardware îmbunătăţit de la un an la an. Şi uite aşa, în speranţa că lumea caută ceva mai diferit, a apărut Akyumen Holophone. Acesta este capabil să ruleze atât Android cât şi Windows 10. În momentul în care îl aprinzi selectezi ce sistem de operare doreşti să utilizezi.

Akyumen Holophone e mai mult decât un telefon. Cu un ecran de 7 inch este mai mult o tabletă decât un telefon, dar are avantajul că poţi utiliza Windows 10 full pe ea. Şi pentru că Windows-ul nu se pretează prea bine pe 7 inch, cei de la Akyumen au decis să integreze şi un pico-proiector HD (720p) de 35 lumeni. Deci destul de diferit de jur împrejur. Nici restul parametrilor telefonului nu sunt de lepădat. În interior se afla un procesor Intel Cherry Trail 8300, 4 GB de RAM, o memorie internă de 128 GB şi o baterie de 2910 mAh. În schimb bateria mi se pare destul de mică pentru un telefon de 7 inch cu un proiector integrat.

Aşadar, dacă îţi doreşti un telefon cu Android sau cu Windows sau să le aibe pe ambele, acum şti că poate intra în discuţie Akyumen Holophone. Preţul variază între 600 şi 950 de dolari. Şi asta pentru că depinde foarte mult de accesoriile cu care vine echipat telefonul. Printre aceste accesorii se număra Sabertooth Pen, care este un stilus mai special. Acesta îţi permite să desenezi pe prezentări, în cazul în care cineva are nevoie de o explicaţie adiţională. Dar îţi mai permite să şi preiei apeluri şi să îl foloseşti pe post de microfon. Printre celelalte accesorii se număra căşti, boxe, suport cu o baterie adiţională şi chiar un controller pentru jocuri.

Se poate spune că atunci când au proiectat telefonul, echipa de la Akyumen a avut în minte acea persoană care e mereu ocupată, tot timpul în şedinţe şi prezentări. Sau poate un profesor care doreşte să facă clasa mai interactivă. Altfel nu îmi imaginez cum ai putea să foloseşti zi de zi toate aceste funcţii.

akyumen holophone cu windows si android

sursa [Akyumen]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.