Alege un telefon perfect pentru copilul tau


Lenovo Vibe Shot este un telefon perfect pentru copilul tauÎn era asta atât de tehnologizata e aproape imposibil ca un copil să nu intre în contact cu un telefon. Poate reuşeşti să îl fereşti o perioadă de acest dispozitiv de care noi suntem nedezlipiţi, dar într-un final tot va fi nevoie să achiziţionezi un telefon şi pentru ăla micu’. Şi căutarea asta îţi poate da ceva bătăi de cap dacă nu ştii exact ceea ce vrea. De aceea am decis să enumăr :

Motorola Moto E este perfect pentru persoanele în buget. Dacă vrei să alegi un telefon care să îndeplinească funcţiile le de bază cum ar fi navigatul pe net, vizualizat de videoclipuri şi acces la reţelele sociale. te vei mulţumi cu Moto E pentru că este un telefon în gama de preţ de 500 lei. Nu are cel mia grozav display sau cea mai tare cameră dar are un înveliş exterior rezistent la apă. Ceea ce poate fi la îndemână în unele circumstanţe. Memoria internă este limitată la 8Gb dar pate fi extinsă printr-un card micro-SD. Iar procesorul quad-core Qualcomm Snpdragon 410 nu va avea nici o problemă în executarea funcţiilor zilnice.

ALCATEL ONETOUCH Idol 3 are o gamă de preţ ceva mai mare, dar să îţi spun şi de ce… Pentru că oferă o putere de calcul mai mare. Aşadar, pasiunea pentru jocuri a copilului tău va fi satisfăcută de procesorul octa-core Qualcomm MSM8939 şi de cei 2GB de memorie RAM. Un alt avantaj ar fi că este dual-sim, ceea ce înseamnă că dacă are prieteni în reţele de telefonie diferită se poate cupla foarte uşor la cartela. Ecranul de 5.5 inch este susţinut în viaţa de o baterie suficient de mare, 2930 mAh ca să fiu mai exact. Pentru acest smartphone vei fi nevoit să scoţi din buzunar 1550 lei, ceea ce este mai decent decât preţul telefoanelor din clasa de top.

UTOK Dorel 3S este clar pentru acei copii neîndemânatici. Ceea ce nu oferă prin estetică, clar recuperează prin rezistenţă. Sub armura puternică are un procesor dual-core de 1.3 GHz (MediaTek 6572) şi 1GB de memorie RAM. Iar pentru că nu are decât 8GB de memorie internă, acesta poate fi extinsă până la 32GB cu un card miro-SD. Gradul de protecţie IP67 îi oferă o rezistenţă sporită împotriva prafului, apei şi chiar a şocurilor mecanice datorită suprafeţei cauciucate. Dorel poate fi achiziţionat direct de pe site-ul UTOK la un preţ de 500 lei.

Lenovo Vibe Shot nu are doar un design plăcut, este şi grozav la făcut poze. Fotografia va fi la degetul mare datorită senzorului de 16MP ai camerei principale. Cei 32 GB sunt mai mulţi decât suficienţi pentru nenumărate poze. Pe lângă asta mai are şi un procesor octa-core şi 3GB de memorie RAM. Bateria de 3000 mAh ar trebui să susţină ecranul de 5 inchi şi restul aplicaţiilor aproximativ două zile la un uz moderat. Nici cu camera frontală nu stă prost la cei 8MP. Iar preţul de 1430 lei este decent pentru ceste specificaţii.

Ca un mic sfat de final. Indiferent că alegi un telefon din acesta lista sau oricare altul, încearcă pe cât posibil să se asorteze cu personalitatea copilului tău. Nu merită să te zgârceşti pentru nişte funcţii pe care copilul tău le va adora sau să dai bani în plus pentru ceva ce nu va folosi niciodată la potenţialul maxim. Sper să îţi fie de ajutor şi spor la cumpărături!


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.