Andromium desktop


Andromium este un proiect in faza incipientă, proiectul fiind încă finanţat prin Kickstarter până în ianuarie 2015. Andromium este efectiv o platformă care îţi transformă smartphone-ul într-un PC. Mi se pare un proiect interesant deoarece foarte multe persoane nu folosesc PC-ul mai mult decât pentru internet, muzica şi filme, aşa că de ce să foloseşti două dispozitive când poţi să foloseşti doar unul. Datorită puterii mari de calcul integrată, un smartphone ar putea face faţă cu uşurinţă la aceste cerinţe.

Proiectul Andromium este compus dintr-o staţie de andocare şi programul efectiv care transforma interfaţa Android într-o interfaţă asemănătoare cu Windows. Staţia de andocare are trei porturi USB, o ieşire HDMI şi mufa petru alimentare. Aplicaţia reuşeşte să modeleze un sistem de operare foarte asemănător cu Windows-ul. Aşadar poţi să navighezi pe internet, să te uiţi la filme, să asculţi muzică sau să editezi documente ca pe un PC obişnuit, cu avantajul unui ecran mare, unui mouse şi unei tastaturi. Dispozitivele compatibile sunt Samsung S4, Samsung Note 2, 3 şi 4, HTC One (M7/M8), dar şi gama Nexus de la 4 la 6.

Nu aş renunţa încă la laptop, dar cu siguranţă aş vrea să încerc acest produs. Şi la un preţ de lansare de 40 de dolari nu este exagerat de scump.

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.