A apărut drona DJI Phantom 4 şi e mai tare ca oricând


Drona DJI Phantom 4

Jucării sau nu, dronele devin din ce în ce mai populare în viaţa noastră. Şi ce pot să spun despre drona DJI Phantom 4 este că nu e o jucărie, este super jucăria! Ştim deja că DJI este deja unul din cei mai mari lideri de pe piaţa de drone, dar în acelaşi timp încearcă să îşi menţină această poziţie prin dezvoltarea unor drone mai complexe şi mai uşor de folosit.

Primul lucru pe care îl observi când te uiţi la Phantom 4 este designul mai şlefuit. Parcă ar făcută dintr-un singur bloc de plastic. De asemenea se mai observă şi câţiva senzori în plus. Ei bine aceşti senzori în plus fac toată diferenţa. Dacă încerci să treci cu ea printr-un perete, bineînţeles că nu vrei să faci asta cu noua ta achiziţie ipotetic vorbind doar, Phantom 4 se va opri în faţa peretelui. De ce? Pentru că poate! Are 5 camere pentru a ajuta la evitarea obstacolelor. Pe lângă camera principală mai are alte două camere în faţă şi două pe ‘ burta ‘. Cel mai grozav  lucru pentru o dronă este să nu se prăbuşească şi să fie capabilă să ocolească obstacolele. Putem spune că acesta este primul semen de inteligenta apărut la o dronă.

Activ Track este o nouă funcţie inclusă la drona DJI Phantom 4 care îi permite câteva capabilităţi mai complexe. Poate urmări un obiect în mişcare fără nici o problemă şi în acelaşi timp va evita obstacolele din jur. Mai mult de atât are o funcţie cu care se poate roti în jurul unui obiect în mişcare. Şi partea cea mai tare e că nu are nevoie de alte dispozitive sau brăţări de care trebuie să fie conectată. E destul de greu să filmezi manual un obiect care nu se afla în mişcare şi cu o rotaţie de 360 de grade în jurul lui, dar pentru a-ţi uşura viaţa Phantom 4 face asta automat pentru tine.

Să nu uit să pomenesc de TapFly, o altă caracteristică interesantă la drona DJI Phantom 4. Cu funcţia TapFly nu mai trebuie să înveţi să foloseşti telecomanda cu cele două joystick-uri. Pur şi simplu apeşi un buton pentru decolare după care setezi distanţa pe care doreşti să o parcurgă. Drona se va deplasa singură către orizont. Astfel vei obţine o filmare cât mai lina. Prin apăsarea imaginii de pe ecran, camera îşi va modifica orientarea pentru a obţine o imagine cât mai lina.

Camera din dotare a suferit adaptări pentru a fi în pas cu tendinţele. Aceasta poate filma 4K cu 30 fps sau 120 fps la o filmare full HD (1080p). Şi gimbal-ul a suferit modificări. Acum are două motoare conectate pe laterale pentru a mări stabilitatea. Modul sport va mări viteza maximă pe care o poate atinge de la 56 km/h la 72 km/h. Are ceva viteza! De asemenea timpul de joacă s-a mărit la 28 minute datorită bateriei de 5350mah, dar şi datorită modificării motoarelor pentru o eficienţă mai bună.

Dacă DJI Phantom 3 era o dronă beton, acum DJI Phantom 4 este sfântul gral al dronelor. Desigur are şi un preţ pe măsură la cei 1600 de euro. Dar după părerea mea merita fiecare bănuţ. A fost concepută să fie complexă, inteligenta şi uşor de utilizat. Până şi un începător o poate utiliza, a afirmat DJI CEO Frank Wang.

Drona autonoma DJI Phantom 4

Sursa [DJI]

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.