Automatizarea locuinţei cu Oomi


Sistemul oomi iti va face casa inteligenta.

Eu sunt un fan foarte mare al locuinţelor automate. Din păcate, nu foarte multe persoane îşi permit să construiască o casă inteligentă cu sisteme automate integrate în structură. De aceea apreciez sistemele care pot fi integrate în casele existente şi nu necesită foarte multă bătaie de cap. Oomi este gândit să facă exact asta.

Producătorii susţin că automatizarea locuinţei cu Oomi se poate realiza în mai puţin de 5 minute. Şi este atât de uşor de utilizat încât oricine îl poate utiliza. Pachetul include cubul Oomi care este creierul, telecomandă universală şi o serie de senzori.

Cubul Oomi are deja integraţi următorii senzori pentru lumină, temperatura, umiditate, vibraţii, UV (ultra violete), vedere pe timp de noapte, detectare a sunetului şi a mişcării. Acesta mai integrează o cameră capabilă să filmeze full HD, conexiune WiFi, Bluetooth şi control vocal. De asemenea acesta poate controla şi alte dispozitive conectate în reţea.

Telecomandă universală îţi captează atenţia prin design, având o serie de comenzi prin butoane în partea stângă şi un ecran tactil de 7 inch în partea dreaptă. Pe ecranul din partea dreaptă poţi vedea şi controla toate dispozitivele conectate în sistem. Avantajul faţă de sistemele conectate prin telefon este că nu mai ai nevoie să accesezi aplicaţii adiţionale pentru controlul iluminatului spre exemplu. Vei avea tot timpul la îndemână dispozitivele.

Oomi mai oferă o serie de accesorii pentru casa. Spre exemplu, becul şi bandă cu leduri îţi vor permite să controlezi lumina ambianţă. Cu ajutorul multi senzorului poţi controla luminozitatea, şi temperatura din fiecare încăpere. Senzorii pentru uşi şi ferestre te vor atenţiona când ai uitat să închizi fereastră, iar senzorul de apa îţi va spune când ai uitat să ataşezi furtunul de la maşina de spălat la scurgere.

Per total casa poate deveni mai inteligentă cu sistemul Oomi. Dar Oomi nu se opreşte aici, acesta îţi va înregistra în timp tabieturile, astfel că va putea să facă decizii în funcţie de programul tău şi stilul tău de viaţă. Oomi este finanţat prin platforma Indiegogo şi va începe expedierea primelor sisteme începând cu Octombrie 2015.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.