Eu sunt un fan foarte mare al locuinţelor automate. Din păcate, nu foarte multe persoane îşi permit să construiască o casă inteligentă cu sisteme automate integrate în structură. De aceea apreciez sistemele care pot fi integrate în casele existente şi nu necesită foarte multă bătaie de cap. Oomi este gândit să facă exact asta.
Producătorii susţin că automatizarea locuinţei cu Oomi se poate realiza în mai puţin de 5 minute. Şi este atât de uşor de utilizat încât oricine îl poate utiliza. Pachetul include cubul Oomi care este creierul, telecomandă universală şi o serie de senzori.
Cubul Oomi are deja integraţi următorii senzori pentru lumină, temperatura, umiditate, vibraţii, UV (ultra violete), vedere pe timp de noapte, detectare a sunetului şi a mişcării. Acesta mai integrează o cameră capabilă să filmeze full HD, conexiune WiFi, Bluetooth şi control vocal. De asemenea acesta poate controla şi alte dispozitive conectate în reţea.
Telecomandă universală îţi captează atenţia prin design, având o serie de comenzi prin butoane în partea stângă şi un ecran tactil de 7 inch în partea dreaptă. Pe ecranul din partea dreaptă poţi vedea şi controla toate dispozitivele conectate în sistem. Avantajul faţă de sistemele conectate prin telefon este că nu mai ai nevoie să accesezi aplicaţii adiţionale pentru controlul iluminatului spre exemplu. Vei avea tot timpul la îndemână dispozitivele.
Oomi mai oferă o serie de accesorii pentru casa. Spre exemplu, becul şi bandă cu leduri îţi vor permite să controlezi lumina ambianţă. Cu ajutorul multi senzorului poţi controla luminozitatea, şi temperatura din fiecare încăpere. Senzorii pentru uşi şi ferestre te vor atenţiona când ai uitat să închizi fereastră, iar senzorul de apa îţi va spune când ai uitat să ataşezi furtunul de la maşina de spălat la scurgere.
Per total casa poate deveni mai inteligentă cu sistemul Oomi. Dar Oomi nu se opreşte aici, acesta îţi va înregistra în timp tabieturile, astfel că va putea să facă decizii în funcţie de programul tău şi stilul tău de viaţă. Oomi este finanţat prin platforma Indiegogo şi va începe expedierea primelor sisteme începând cu Octombrie 2015.