Basis Peak


Pot spune că sunt un pic fan al produselor care oferă informaţii despre cât am mers, cât am dormit, ritmul cardiac, cu alte cuvinte fitness track-ere. Basis Peak este tot un fitness tracker, dar despre care nu foarte multă lume a auzit. Basis Peak înglobează câteva tehnologi care există de ceva vreme pe piaţă.

Prin design nu impresionează foarte mult, arată ca un ceas de mâna din anii 80. Are un ecran LCD care prezintă datele de care ai nevoie, iar brăţara este una simplă de silicon ca şi la orice alt ceas. De asemenea este destul de înalt ceea ce va produce câteva probleme când vine vorba de înlăturarea vestimentaţiei.

Când vorbim despre senzorii integraţii lucrurile devin mai interesante. Basis Peak are integrat un senzor de temperatura a pielii, un senzor de perspiraţie şi senzorul de monitorizare a pulsului. Este primul produs pe care îl cunosc cu un senzor de perspiraţie integrat. Senzorul de monitorizare a pulsului este asemănător cu senzorul care vine montat pe deget în spitale, aşadar acesta tehnologie nu este nouă.

Pe partea din faţă este plasat un touchscreen utilizat pentru comutarea între ceas şi dată, vizualizarea notificărilor şi bineînţeles pentru navigarea datelor înregistrate. Pe lateral nu este plasat nici un buton. Cu ajutorul staţiei de andocare, prin USB se încarcă şi sincronizează informaţiile înregistrate cu profilul de pe mybasis.com.

Există de asemenea şi o interfaţă Android care poate fi sincronizata prin Bluetooth. Basis Peak este rezistent la apă până la 5ATM ceea ce înseamnă că poate fi folosit şi pentru înot. La un preţ de achiziţie de 200 de dolarii, este un competitor veritabil pe piaţa fitness track-erelor.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.