Bea un cocktail pregătit conform cu profilul de Facebook


Facebook Social ShotNu sunt un băutor de cocktail-uri, dar aş fi curios să încerc ceva creat de o maşinărie în funcţie de profilul meu de Facebook. Până acum toate amestecurile de băuturi a.k.a cocktail-uri au fost create de tot felul de persoane. Spre exemplu Margarita a fost inventată de Carlos “Danny” Herrera în 1938, se pare că de atunci până acum s-au schimbat câteva lucruri şi acum poţi să îţi creezi o băutură în funcţie de personalitate.

Social Shot începe cu un login pe Facebook. Din momentul iniţializării, algoritmul creat la Universitatea Cambridge începe analiza profilului de Facebook. În funcţie de Like-urile pe care le-ai dat, aparatul începe să toarne exact câte 2cl.

Aşadar acest algoritm reduce personalităţile umane la cinci caractere fundamentale, acest model se numeşte Big Five pentru cei interesaţi să aprofundeze subiectul. Fiecare personalitate reprezintă un ingredient din băutura finală. În acest fel în funcţie de procentul pe care îl ai din fiecare personalitate vei obţine un procent diferit din fiecare ingredient. Spre exemplu persoanele mai puţin conştiincioase vor primi un procent mai mic de vodcă, iar persoanele foarte inhibate vor primi o cantitate mai mare de alcool. Sau cel puţin asta afirma cei de la Social Shot.

Bineînţeles algoritmul nu este disponibil pentru public, dar efectul se va simţi după primul shot. Va înlocui această maşinărie barmanii de prin cluburi? Nu prea cred, dar totuşi aş fi curios să gust la propriu like-urile mele de pe Facebook.

Facebook Social Shot Facebook Social Shot


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.