Beam, proiector sau bec?


Beam este un proiector menit să transforme orice suprafaţă plană într-un ecran, dar este şi un bec în acelaşi timp. Beam este efectiv un mini calculator care poate să redea conţinutul de pe un telefon sau de pe tableta prin intermediul proiectorului integrat.

Beam se poate înşuruba în orice soclu pentru bec sau poate fi folosit cu prelungitorul inclus în pachet. Acesta se poate fi setat şi controlat cu orice smartphone Apple sau Android. Printre utilităţile acestui produs se număra vizionarea filmelor pe tavanul din dormitor, proiectarea reţetelor pe blatul de bucătărie, accesarea conţinutului media de pe reţea sau folosirea unui gamepad Bluetooth pentru a te juca.

Deoarece Beam are instalat sistemul de operare Android poţi instala orice aplicaţie din Magazinul Play, iar controlul este asigurat din aplicaţia de pe telefon. Partea interesantă este că poţi să aplici funcţii cum ar fi IF (dacă) şi THEN (atunci). Astea înseamnă că dacă ajungi acasă la ora şapte atunci Beam poate să redea muzica preferată.

Beam integrează un Pico proiector cu LED de rezoluţie 854 x 480 px ce poate oferi o luminozitate de 100 lumeni, ceea ce nu este foarte mult. Procesorul folosit în acest mini PC este unul cu două nuclee de 1.3 GHz. În interiorul lui Beam mai există două difuzoare de 2W, un modul WiFi, un modul Bluetooth, 8Gb de memorie internă şi 12 LED-uri pentru funcţia de iluminat.

În concluzie ce este Beam, proiector sau bec? Mai avem timp să ne gândim la această întrebare până în octombrie când va fi lansat oficial acest produs.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.