Becuri inteligente de la Cree


Cree a lansat o serie de becuri inteligente care costă doar 15 dolari. Dacă vrei să îţi cumperi un set de becuri inteligente acum este momentul.

Becurile de la Cree oferă o luminozitate echivalentă cu un bec simplu de 60W, mai exact 815 lumeni. Ca şi eficientă Cree Connected consuma 11.5W, ceea ce este şi normal la becurile cu LED-uri. Dacă încă nu eşti posesor al unui sistem cu becuri inteligente, preţul de start va mai creşte puţin pentru că va trebui achiziţionata şi unitatea centrală cu platforma Wink sau Zigbee. Ca şi la celelalte becuri cu leduri, durata de viaţă este extinsă la 25000 ore de funcţionare. Partea care îl face inteligent este controlul oferit, poţi controla becurile de oriunde din lume, poţi seta intensitatea luminoasă dorită şi îl poţi seta să se aprindă la anumite ore.

Dacă vrei să investeşti într-o astfel de soluţie pentru casa ta, becurile Cree Connect sunt perfecte. Am observat că o gamă destul de redusă de produse Cree au intrat la noi pe piaţă, să sperăm că şi Cree Connect va intra. Şi bineînţeles la un preţ care să nu îţi golească buzunarele.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.