Bicicleta de spălat rufe


bicicleta de spalat rufe

Mergem la sală şi pedalam pentru a ne menţine în formă, dar ce se întâmplă cu toată această energie pe care o producem? Răspunsul este simplu, se risipeşte. Aceeaşi întrebare şi-a pus-o un student de la universitatea Dalian din China şi a venit cu un concept foarte interesant numit bicicleta de spălat rufe.

Bicicleta de spălat rufe este o combinaţie între o maşină de spălat rufe clasică şi o bicicletă staţionară, astfel îţi speli rufele în timp ce pedalezi. Bicicleta roteşte tamburul cu rufe, apă şi detergent în timp ce pedalezi, iar dacă eşti foarte eficient, surplusul de energie va fi stocat sau consumat pentru alimentarea altor dispozitive mai mici.

Acest aparat de fitness electrocasnic ar putea fi foarte util în zonele în care electricitatea nu a ajuns încă. Dar te poate scuti şi de câţiva lei la factura de electricitate, având în vedere că o maşină de spălat consuma aproximativ 2000 W. Dacă eşti dispus să pedalezi o oră pentru a spăla rufele, poţi renunţa şi la abonamentul de la sala de fitness.

Bicicleta de spălat rufe este doar un concept în acest moment şi mai sunt mute detalii de pus la punct pentru a deveni realitate. Întrebarea care rămâne: Ce vei face cu hainele pe care le-ai transpirat spălând rufele?

bicicleta de spalat rufe

bicicleta de spalat rufe


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.