Bicicleta electrică Storm eBike


Bicicleta electrică Storm eBike are un succes fantastic pe platforma de finanţare Indiegogo. A strâns deja 1.8 milioane de dolari şi mai sunt 28 de zile de campanie. Dar haideţi să vedem ce poate să facă mai exact.

Acceleraţia de la degetul mare şi motorul electric de 350W pot propulsa bicicleta cu o viteză maximă de 32 km/h, iar autonomia unei singure încărcări este între 48 şi 80 de km. Bateria este Lithium Ion de 36V şi poate fi schimbată sau reîncărcată foarte uşor, durata de încărcare durează doar 90 minute. Iar greutatea nu este exagerată, ea cântăreşte aproximativ 20 kg.

Cu rotile de 26″ şi cauciucurile pentru orice fel de teren, poţi să te plimbi cu ea la munte, la mare pe plajă sau chiar pe stradă. În cazul în care te lasă bateria, nu ai decât să pedalezi. Poţi merge liniştit cu ea pe stradă, cel puţin în America. În România încă nu există legislaţie pentru încadrarea bicicletelor electrice sau cel puţin eu nu am găsit. Dacă porţi vesta şi casca nu cred că o să te oprească poliţia prea curând.

Bicicletă poate fi achiziţionata acum la un preţ redus de 500 de dolari plus încă 250 de dolari pentru transportul internaţional. Dezavantajul este ca o vei primi în aproximativ trei luni, undeva în luna Mai 2015. Avantajul achiziţionării acum este că odată lansat produsul pe piaţă, preţul va creşte considerabil la 1300 de dolari. Am uitat să precizez, bicicleta electrică Storm eBike vine în patru variante de culori.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.