Ce experienţă ai avut de Black Friday?


Black Friday

Ca un pasionat de tehnologie ce sunt, am zis că vinerea neagră este momentul optim să îmi fac un update la gadgeturile vechi. Aşa că mă înarmez cu răbdare şi mă trezesc de dimineaţă să văd ce îmi oferă marile magazine online.

7 03 – eMag nimic, doar o reclamă cu Banca Transilvania şi un video de prezentare. Să fie prea devreme?

7 09 – la evoMag a început, observ un counter cum că ar dura 2 zile. Black Friday nu ar trebui să fie o zi? În fine, arunc o privire peste produse, poate poate găsesc o mega oferta. Am auzit de ceva SSD de 120GB la 99 lei, dar din păcate stocul era deja epuizat. Oare câte or avut pe stoc?

7 15 – eMag încă nimic, evoMag are deja câteva stocuri epuizate (probabil la ofertele reale de Black Friday)

7 18 – Mai încerc şi pe MediaGalaxy, hmmm GoPro Hero 4 Silver la 1600 lei, fiind redus cu 350 lei? Nu e cam scump? Are cam acelaşi specificaţii cu Hero 3 Black edition pe care am dat 1600 lei acum mai bine de un an.

7 28 – eMag încă nimic.. accesez Flanco. Îmi sar în ochi deja câteva discounturi mari, să fie pe bune? Stoc epuizat la TV 4K de 164 cm cu Andrid şi tot ce mai vrei pe el, acesta fiind 9000 lei cu tot cu reducere. Astea sigur au fost doar 2, cine are 9000 lei să spargă la 7 dimineaţa după ce a trecut de jumatea lunii. Oricum Flanco are un stoc destul mare de produse şi unele chiar par sa fie reduse, bine nu cu mult dar totuşi ai de unde alege.

7 44 – eMag ce faci? Intru pe Altex, dar nu remarc nimic exagerat de ieftin care să mă îndemne să cumpăr. După ce am navigat puţin pe Altex am observat că Black Friday tine toată luna. Hmmm interesant, deci nu e grabă.

7 51 – Mă duc să îmi fac o cafea, poate o să văd cu un ochi mai limpede şi o să găsesc superoferta aia pe care o caut.

8 04 – Observ că am un mail. Parfum de lux are oferta de Black Friday. Black Friday nu era doar pentru electronice? Hmm văd că şi OLX are reduceri de Black Friday. Eu ştiam că OLX este ca un fel de piaţă, unii îşi un la vânzare produsele (vechi sau noi) şi alţii cumpăra în idea că sunt mai ieftine decât la magazin. Acum ce să înţeleg, dacă ai un iPhone şi vrei să îl vinzi de Black Friday trebuie să îl pui cu reducere?

8 15 – eMag încă se ţine tare, aşteaptă se lichideze stocurile la restul. Cert e că s-au făcut remarcaţi în acest fel, fierb să văd ce au în oferta!

8 23 – Mă plictisesc puţin şi până aştept să deschidă şi eMag prăvălia am căutat acelaşi televizor în mai multe magazine online, se pare că evoMag câştiga cu o diferenţă de 100 lei. Este vorba de televizorul Samsung 32J4510 de 80 cm care costă 1200 lei la Flanco, MediaGalaxy şi Altex. În schimb evoMag a mai redus puţin până la 1100 lei.

8 40 – Au început şi la eMag super ofertele. Off, iar am pierdut SSD-urile la 99 lei. Foarte multe stocuri epuizate deja pe eMag, chiar şi televizorul ăla cu 65000 lei s-a dus. Ca şi ordin de comparaţie avem televizorul smart cu LED Samsung 32J5200. Care a fost la 1100 lei.

Am mai făcut o comparaţie la smartphone-uri. Spre exemplu un iPhone 6S de 16 GB la eMag costă 2500, la EvoMag a fost 2000 lei, am zis a fost pentru că stocul e epuizat. Flanco are iPone-ul tot la 2500, iar Altex şi MediaGalaxy au un stoc destul de redus de telefoane şi iPhonul nu se găseşte printre ele. De asemenea am observat că sunt aceleaşi produse şi aceleaşi preţuri la Media Galaxy şi Altex, deci nu are rost să urmăreşti două site-uri identice.

La laptopuri mi-a fost destul de dificil să mă compar preţurile pentru fiecare au fost la vanzare produse diferite, aşa că m-am orientat către un fitness tracker. Ceasul inteligent Motorola Moto 360 a fost în oferta eMag la preţul de 500 lei, iar la evoMag a fost cu 770 lei. În celelalte magazine nu am reuşit să găsesc acest smartwatch.

În urma acestor comparaţii vă pot spune că aşa zisele super oferte au fost foarte puţine şi s-au dat mai repede decât pâinea caldă. Ceea ce mă face să cred că au foarte puţine în stoc şi s-au dat în primele 10 secunde de la începerea campaniei. După ce am comparat puţin preţurile şi gama de produse oferită de fiecare site am ajuns la concluzia că eMag şi evoMag au oferit cea mai variată gamă de produse şi la preţuri decente.

Nu ştiu câte dintre produse au fost la preţul real şi nu au fost umflate înainte pentru a arăta acum un mega discount. În schimb SSD-urile alea de 120 GB la 99 lei chiar au fost reduse la jumate din preţ şi aş fi curios să văd câţi norocoşi au reuşit să pună mâna pe aşa ceva. Acum că a trecut şi vinerea asta neagră putem să stăm liniştiţi şi să aşteptăm cuminţi până ne vin produsele comandate.

Tu ce experienţă ai avut de Black Friday? Îţi poţi lăsa părerea în rubrica de comentarii de mai jos.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.