Camera PIC este perfectă pentru concedii şi nu numai


Camera PIC

Mai nou toată lumea îşi filmează concediile, într-un fel sau altul, fiecare după posibilităţi. O filmare parcă păstrează mai viu amintirea din concediu. Dar dacă ai un GoPro după tine, tot timpul vei avea şi o căruţă de accesorii de cărat. Compania Boud s-a gândit la acest aspect şi a venit pe piaţa cu camera PIC. Camera nu numai că este mică şi uşor de transportat, dar este şi flexibilă ceea ce îi permite să fie aşezată, agăţată şi legată de diferite obiecte fără să mai fie nevoie de alte accesorii.

Cu o capacitate de filmare fullHD (1080p) la 30 cadre pe secundă, este mai mult decât suficient pentru persoanele care nu doresc o post editare foarte stufoasă. Pozele realizate la cei 8MP vor menţine cât se poate de vi aventurile din concediu. Memoria internă este doar de 16 GB, deci dacă intenţionezi să filmezi mai mult de o oră va trebui să descarci filmarea pentru a lăsa loc de una nouă. Obiectivul larg (135 de grade) îţi permite să prinzi tot ce se întâmplă în jur. Iar conexiunea Bluetooth 4.0 LE îţi va permite să te conectezi la cameră prin intermediul aplicaţiei.

Tot aplicaţia de care zicea permite redarea imaginilor în timp real. Iar dacă ai de filmat un timp mai îndelungat şi rămâi fără baterie, o poţi conecta la orice baterie externă pentru a continua filmarea. Funcţionează şi în timp ce se încarcă.

Lăsând la o parte toate detaliile tehnice, camera PIC are şi un design inedit. Pe lângă culorile cu care vine, mai poate fi personalizata cu diverse capace care îi adaugă coarne sau păr. Ceea ce o face foarte interactivă pentru copii. Iar cu certificarea IPx7 nu îţi vei face griji că se va defecta la orice picătură de apă.

În concluzie camera PIC se remarcă prin funcţionalitate. O poţi prinde foarte uşor de ghidonul de la bicicleta sau de rucsac şi eşti gata de filmare. Iar la un preţ de 150$ nu vei fi nevoit să spargi puşculiţa. PIC a fost finanţată prin campania Indiegogo, iar acum se aşteaptă lansarea oficială. Prima apariţie va fi pe Amazon, după care putem să ne aşteptăm să apară şi în alte magazine online. Boud a anunţat că PIC îşi va face simţită prezenţa pe piaţa în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sursa [Boud]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.