Cartea care se autodistruge


Cine a pus mâna pe o carte şi nu a apucat să o citească până la final să ridice mâna. Ştiu că ai ridicat mâna, şi eu trebuie să recunosc că am făcut asta.

Autorul James Patterson a venit cu o soluţie la acesta problemă, el a lansat 1000 de cărţi care se vor autodistruge. Acestea vor fi împărţite timp de 5 zile. Din momentul în care ai deschis cartea ai la dispoziţie 24 de ore să o termini înainte ca textul să dispară. Şi dacă nici asta nu te motivează suficient de mult, pentru o sumă modică de 294038 de dolari poţi achiziţiona cartea care se autodistruge la propriu. Desigur în acest preţ ai inclus şi o echipă proprie de genişti.

Dacă intri pe site-ul selfdestructingbook.com, poţi efectiv să urmăreşti progresul persoanelor care au început cartea. Şi pentru a simţii că faci parte din acţiune poţi să sabotezi cititorii furându-le 15 minute din timpul alocat. Pentru a sabota o persoană trebuie să câştigi un cod, pe care îl poţi folosi pentru a fura cele 15 minute.

Spor la citit!


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.