Cât timp pierdem pe reţelele sociale?


Cred că toată lumea ştie deja că Facebook-ul este cel mai utilizat site de socializare. Dar ce alte reţele sunt utilizate şi cât timp pierdem pe reţelele sociale?

Facebook a surclasat restul reţelelor sociale, având majoritatea de 61 % din login-uri în 2014. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de platforma de management gigya.com. Următorul site de socializare utilizat este Google Plus cu un procent de 22%. De asemenea Facebook conduce şi la accesările de pe telefoanele mobile cu 77%, dar şi la înregistrări pe site-uri de cumpărături cu 72%.

În România 7,8 milioane de persoane folosesc Facebook, majoritatea cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani. Şi dacă vă vine să credeţi, bărbaţii sunt cei care folosesc Facebook-ul mai mult cu 62.5%. Lucru care se vede prin faptul că Playboy România este cea mai apreciată pagina de media. Se pare că fetele prefera Pinterestul. La categoria branduri Lidl este câştigător. Iar la categoria sport nu mă miră că FC Steaua Bucureşti este învingătoare. Mai avem pe Inna câştigătoare la categoria celebrităţi şi Romanii au Talent este pe primul loc la categoria distracţie. Acestea sunt cele mai populare nume de pe Facebook-ul din România.

Îmi place să cred că nu consum foarte mult timp pe reţelele de socializare, dar adevărul este că nu realizăm cât timp cheltuim pe acestea. Americanii cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani petrec în jur de trei sau patru ore zilnic pe reţelele de socializare. Şi ca să răspund la întrebarea ‘ Cât timp pierdem pe reţelele de socializare? ‘, răspunsul este diferit în funcţie de fiecare persoană în parte. Dar cu ajutorul aplicaţiei Screen Time Parental Control poţi vizualiza cât timp ai petrecut pe fiecare aplicaţie de pe telefonul tău. Poate că rezultatul te va surprinde.

Sursa [TechCrunch , SocialBakers , Facebrands]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.