Câteva sfaturi pentru a reduce consumul de date


consumul de date

Cred că ţi-ai dori să ai acces la internet peste tot şi acest lucru este posibil cu ajutorul pachetelor de date puse la dispoziţie de operatorii de reţele mobile. Până şi abonamentele care sunt nelimitate au limite de câţiva GB, după care viteza scade atât de mult încât internetul este practic inutilizabil. Deoarece este foarte frustrant să fi doar la jumătatea lunii şi să nu mai poţi accesa internetul, am pregătit câteva sfaturi pentru a reduce consumul de date.

1. Atenţie la conţinutul video! De cele mai multe ori conţinutul video este principalul mâncător de MB. De aceea ai putea să mai tai din videoclipurile amuzante de pe Youtube atunci când eşti pe abonamentul de date. Un videoclip vizionat pe Youtube îţi poate consuma de la 50 MB, în funcţie de calitatea acestuia. De asemenea dacă încarci un videoclip HD pe Youtube îţi poate consuma chiar şi 200 MB. Până şi conferinţele de pe Skype îţi consuma un număr generos de MB. De aceea este indicat să te gândeşti de două ori dacă e chiar atât de esenţial să te uiţi la videoclipul ăla cu pisici.

2. Streaming-ul de muzică îţi poate realiza o gaură destul de mare în abonamentul de date. Dacă asculţi muzică de pe cloud toată ziua ai putea să rămâi fără date mai repede decât crezi. Souundcloud, 8track, Zonga şi alte servicii de acest fel îţi vor consuma între 3 şi 15 MB per melodie, asta în funcţie de durata melodiei şi calitatea acesteia. Ca să eviţi asta, poţi să îţi descarci câteva melodii în memoria telefonului.

3. Până şi jocurile îţi pot consuma datele. Unele jocuri îţi pot consuma mai multe date decât altele. De obicei jocurile care nu funcţionează fără conexiune la internet vor consuma mai multe date decât celelalte. Iar jocurile care au o grafică foarte bună şi necesită conexiune la internet, clar vor consuma destul de mulţi MB în fiecare zi.

4. Monitorizează-ţi datele! Şi cred că acesta este cel mai important sfat pe care pot să îl dau. În Settings -> Data usage ai cele mai importante informaţii de care te poţi folosi. Verifică aplicaţiile care îţi consuma cei mai mulţi MB. Dacă cele mai multe date sunt consumate de sistemul de operare, verifica să ai oprite update-urile atunci când eşti pe date. Update-urile să fie făcute doar prin WiFi.

Sper că îţi sunt de folos aceste sfaturi, poţi reduce destul de mult consumul de date urmându-le. Astfel vei avea parte de internet toată luna.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.