Ce aduce în plus noul procesor Qualcomm Snapdragon 835


Qualcomm Snapdragon 835

Aşa cum ne aşteptam deja noul procesor Qualcomm Snapdragon 835 este construit pe tehnologia de 10 nanometri. Faptul că e mai mic constituie un mare avantaj pentru că va avea un consum mai mic de energie şi va ocupa un volum mai în interiorul dispozitivelor. ca să fiu mai exact, va fi cu 35% mai mic şi va consuma cu 25% mai puţină energie. Ceea ce înseamnă că va fi cel mai râvnit procesor pentru telefoanele de top din acest an.

Trebuie să recunosc că şi specificaţiile sunt impresionante. În interiorul acestuia se regăseşte unitatea centrală Qualcomm Kryo 280 care are patru nuclee de putere la 2.45 GHz şi patru nuclee cu consum redus la 1.9 GHz. În interior se mai găseşte un modul 802.11ad Multi-gigabit Wi-Fi care ar trebui să îţi aducă viteze la Wi-Fi comparabile cu cea de pe fibră optică. Asta bineînţeles dacă ai şi un router foarte bun. Iar modem Snapdragon X16 LTE ar trebui să îţi dea viteze de zece ori mai mare decât 4G LTE. Deci viteza este esenţială în această lume ultra rapidă.

Procesorul grafic Qualcomm Adreno 540 este cu 25% mai rapid decât versiunea precedentă. În acelas timp va fi capabil să randeze un număr mult mai mare de culori. Qualcomm Spectra 180 ISP este partea care se va ocupa de camera telefonului. Aşadar telefoanele înzestrate cu Snapdragon 835 vor pute integra o cameră de 32 MP sau o cameră dublă de 16 MP. Iar filmările vor fi tot la o rezoluţie 4K cu 30 fps.

Snapdragon 835 mai este înzestrat şi cu Quick Charge 4.0. Ceea ce înseamnă că îţi poţi utiliza telefonul timp de 5 ore după o încărcare de 5 minute. O încărcare cu 20% mai rapidă decât la versiune trecuta Quick Charge 3.0.

În concluzie Qualcomm Snapdragon 835 va domina piaţa telefoanelor în acest an şi nu numai. Datorită acestor caracteristici îmbunătăţite Snapdragon 835 ar putea fi folosit şi în alte domenii cum ar fi VR şi AR. Spre exemplu ar putea fi folosit pentru ochelarii VR care nu necesită introducerea unui telefon în interior. Qualcomm Snapdragon 835 este un pas înainte în ceea ce priveşte procesoarele dispozitivelor mobile şi nu numai. Iar Qualcomm are ocazia să îşi extindă piaţa incredibil de mult prin realizarea unui procesor care poate fi utilizat în mai multe dispozitive.

Sursa [Qualcomm]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.